Reklama

Reklama

Dům v plamenech

(festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Japonsko, 1979, 19 min

Obsahy(1)

Před mnoha lety žila ve vesnici Ikuta mladá žena jménem Unai-Otome. Byla krásná, a proto nebylo divu, že měla dva nápadníky; oba ji velmi hluboce milovali. Dívka byla zcela rozpolcena, pro kterého z nich se rozhodnout. V zoufalství se rozhodla pro třetí možnost a vzala si život. Ačkoli její úmysly byly naprosto čisté, ani ve smrti nenašla tak toužebně hledanou útěchu. Poutník kráčející po mnoha a mnoha desítkách let kolem jejího hrobu potkává krásnou dívku a její příběh opět vyplouvá z hlubin času... Snímek, vycházející svým dějem z klasické hry tradičního divadla nó, představuje dokonalým zprostředkováním pocitu absurdity lidské existence vrchol Kawamotova mistrovství. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

stub 

všechny recenze uživatele

Tradiční buddhistický příběh o ženě, jež (aniž by chtěla) přináší pouze utrpení, doplněný o několik tvůrčích nápadů. Trefná alegorie na paradoxy života, tentokrát vyprávěná z perspektivy putujícího mnicha, který zastaví u hrobu dotyčné. Zdůrazňovat kvalitu loutek a kulis je asi zbytečné, v podstatě nemám co kritizovat. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

tak toto dielko mi uz tak nesadlo, ako pred malou chvilkou zhliadnuty Kowamotou The Demon..., nevedel som sa chytit...a ako keby mu nieco chybalo. Mozno len moj subjektivny nazorik,nazdar ()

Reklama

Reklama