Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Tozer je bohaté a rozmazlené děvče. O svém dědictví se doví, že podmínkou k jeho získání je do dvanácti dní přivézt otce z Asie domů. Právě proto musí cestovat až do Afgánistánu. Nikdo z jejích přátel ji nechce na tuto cestu půjčit soukromé letadlo, a tak se Eva seznamuje s trochu podivným soukromým pilotem Patrickem O´Malleym. Po dlouhém dohadování se se Patrick nakonec nechá na tuto cestu přemluvit. Možná, že na této cestě nakonec najdou i něco jiného... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Som rád, že boli v roku 1980 planéty v skvelej konštelácii a zaistili, že Tom Selleck nedostal úlohu Indiana Jonesa, pretože s pravdepodobným fiaskom, by nenarobil nič ani Steven Spielberg. CESTA DO ČÍNY je dôkazom, že by to tak pravdepodobne bolo. Aj keď je v tomto filme 10krát viac explózií ako v DOBYVATEĽOCH, úspech mu to neprinieslo. Prvý hollywoodsky rip off slávneho archeológa, je iba fádne a zdĺhavé dobrodružstvo, ktoré vlastne ani dobrodružne nepôsobí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

V podstate sympatický dobrodružňák s neiritujúcou romantickou linkou, v ktorej hviezdi Tom Selleck. Bohužiaľ je jediný. Jeho ženský náprotivok je od začiatku iritujúci a slúži iba ako typické vzťahové mužsko-ženské klišé. Chýbajúce kvalitnejšie vojnovo-letecké scény sú nahradené vkusným humorom, dobrodružným aj keď dosť jednoduchým námetom a slušným tempom, vďaka ktorým snímok vôbec nenudí. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ked uz to nevyslo s Indym, tak sa nakoniec svojho dobrodruzneho filmu Tom Selleck dockal. Ale vysledok nie je ziadna slava. Prave naopak. Cely film lietaju hlavní hrdinovia v dvoch lietadlach, sem tam niekde pristanu, aby si pokecali s domorodcami a vrcholom filmu je par leteckych subojov. Akonahle Tom Selleck zistil do coho sa nechal upisat, tak stravil cely film nalozeny v liehu s monotonnym vyrazom na tvári. Romanticka linia je tiez uplne nefunkcna. Takze jednu hviezdicku davam iba za roztomilú krasku Bess Armstrong. Vzhladom na to, ze to nie je ziadne orezavatko a aj v akcnych scenach si poradi sama, tak mi tam paradoxne Selleck pripadal uplne zbytocny. Tento film dokazuje ake stastie sme mali, ze sa Indym nakoniec nestal. 2/10. ()

T2 

všechny recenze uživatele

My to pripadalo ako také Selleckove si vynahradenie za neúčasť na filme Indiana Jones, tak sa šupol do projektu podobne dobrodružne ladeného, lenže tento vyznie akurát ako nevydarená televízna produkcia. Vďaka čomu sa dal dopozerať tento nijak moc zaujímavý dej, je sympatická Bess Armstrong, ináč v tom filme nič zvláštne alebo podnetné nenájdete, aj ten očividný pokus o humor je taktiež nevýrazní. ║Rozpočet $-miliónovTržby USA $28,445,927Tržby Celosvetovo $- ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z vtedajších pokusov ťažiť z Indyho popularity. Dobový film, neohrozený hrdina, ženská hľadajúca svojho otca, rýchle zmeny exotických lokácií. Problém je v tom, že to nemá ani kúsok nadhľadu, ústredná dvojica na seba 80% času na plátne vrieska (a už po 10 minútach je to neznesiteľné a človek len čaká, kedy sa spolu konečne vyspia, aby bol pokoj) a všetky exteriéry sa natáčali v Juhoške, takže Afganistan, India, Nepál aj centrálna Čína vyzerajú úplne rovnako (presnejšie - rovnako fádne). Vždy som bol naklonený myšlienke, že Selleck by bol možno lepší Jones ako Ford, ale tento film to rozhodne nedokazuje - omnoho sympatickejší príklad je Quigley u protinožcov. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Skoro celé natáčení probíhalo v Jugoslávii, kde bylo najmuto několik stovek komparsistů. Zbytek filmováni se odehrálo v Anglii. (Terva)
  • Dvě belgická letadla Stample SV4, která měl štáb k dispozici, dostaly jména Dorothy a Lillian po herečkách sestrách Dorothy Gish a Lillian Gish. (Terva)

Reklama

Reklama