Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stuarta Sain je vedoucí pracovník ratingové firmy, která zabezpečuje provoz a vyhodnocení píplmetrů. "Čísla nikdy nelžou", říká se svatým přesvědčením ředitel programu nejsilnější komerční stanice, který všechny své problémy i rozhodnutí konzultuje přímo s Bohem. Zápletka Wuhlova filmu je postavena na předpokladu, že čísla se mohou mýlit, že ony černé bedýnky, bedlivě sledující přepínání programů ve vybraných rodinách, najednou začnou dodávat zcela nesmyslné informace. A tak po léta nejsilnější komerční kanál je najednou na hlavu porážen veřejnou televizí PBT s jejími dokumenty o mizejících oceánech a starém porcelánu, na něž se předtím nikdo nedíval. Vedoucí televizní pracovníci, zodpovědní za sledovanost, zprvu nevěří, pak se vztekají, obviňují jeden druhého a nakonec propadají panice. Co když ta náhlá touha průměrného diváka po kultuře je novým trendem a ne nějakým krátkodobým vrtochem. Je nezbytné pružně reagovat, neboť řeč čísel je jasná, a tak vznikají sitcom ze starého Řecka, kriminálka, jejímž hrdinou je cellista bojující se zločinem, nebo inscenace Hamleta s vloženou "stopou dojmu" (tragické vzdychání ve stylu nahraného smíchu, jak ho známe ze sitcomů). O pravdivosti dodávaných ratingů nikdo ani na chvíli nezapochybuje... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Davson 

všechny recenze uživatele

Spíš než Televizní leč, by byl vhodnější název Televizní křeč, protože asi tak tento snímek dopadl. Je to křečovitá snaha pobavit, která se míjí účinkem. A přitom je to taková škoda, námět je velmi zajímavý. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Slabá komédia s veľmi rozťahaným dejom, hodná tak 1,5 hviezdičky. Ale za cynické manželské dialógy Stuarta (Robert Wuhl) a Cary (Maggie Han), ktoré asi ako jediné tento snímok osviežujú, pridám pol hviezdičky. No aj tak ide - bohužiaľ - o nudnú srandu s prevažujúcim biednym alebo trápnym humorom. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Podarená satira na to, ako ovplyvňuje televízia našu spoločnosť a čo môžu spôsobiť pokazené peoplemetre. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama