Reklama

Reklama

Alibaba a piráti

  • Česko Nová dobrodružství Alíbaby (více)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný
Itálie, 1996, 77 min

Obsahy(1)

V minulém příběhu se podařilo odvážnému Alibabovi získat za ženu sultánovu dceru Aliu, teď se však musí se svou milovanou rozloučit a vydat se na dobrodružnou cestu, aby našel svého pohřešovaného otce a ztraceného bratra Tahieba. Sultán mu nepříliš ochotně půjčí svou velkou loď a podobně se k cestě staví i Alibabův mluvící oslík, který by nejraději zůstal doma. Naopak velmi ráda by se výpravy zúčastnila Alibabova sestřička Morgantina a samozřejmě i Alia. Obě prosí, aby je vzal s sebou, leč Alibaba je neoblomný.
Zatímco osel v podpalubí trpí mořskou nemocí, kapitán svěří kormidlo mladému plavčíkovi, který o sobě tvrdí, že je v plavbě zkušený. Má však potíže udržet směr, a když se loď dostane do bouře, záhy ztroskotá na nevelkém ostrově. Tam všechny čeká hned několik překvapení.
Z nemotorného plavčíka se vyklube Morgantina, která neváhala a převlékla se za muže, jen aby mohla cestovat se svým milovaným bratrem. Druhým překvapením jsou obyvatelé ostrova, dobromyslní čtyřrucí trpaslíci, kteří loď zakrátko opraví. Posledním a zároveň nejlepším překvapením je zjištění, že na ostrově se nachází i Alibabův ztracený bratr.
Všichni z toho mají obrovskou radost, ale brzy se musí vydat na další cestu, aby zachránili otce ze španělského vězení. Během plavby je čeká řada dobrodružství. Piráti se pokusí zmocnit jejich lodi, a když se jim to nepovede, unesou kvůli výkupnému alespoň oslíka. Chybět nemůže ani Džin z láhve, který je připraven splnit každičké přání.
Pokračování italské animované pohádky o Alibabovi vzniklo v roce 1999, kdy jej stejně jako předchozí díl natočila režisérka Zlata Potanckova Belli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná záležitosť. Nesympatická a lacná animácia kombinovaná s trápnym humorom a otrasnými piesňami. Ujde akurát dobrodružná výprava. ()

throwaway 

všechny recenze uživatele

Hodnocení dvě hvězdy. Dost slabé. Trochu to zachraňuje ten kvalitní brněnský dabing (ten dabing není žádný vrchol brněnského dabingu typu Smolíkovi nebo Opičí král, ale furt mnohem lepší než ty hrůzy co na DVD běžně vycházejí dneska), ale stejně je to prostě nic moc. Navíc mi přijde že to ani pořádně nenavazuje na první díl, protože oproti prvnímu dílu tam jsou prostě některé nesrovnalosti. Například jsem doteď nepochopil, jestli je Glenda (ta babička v modrých šatech) Alíbabova matka (1. díl?) nebo vychovatelka dětí (2. díl). Ale pořád je to mnohem lepší počin, než ateistické "dokumenty" nebo některé ohavnosti co běžely např. na Minimaxu nebo Animaxu. ()

Reklama

Reklama