Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přiznejme si, kdo z nás by si někdy, byť na pár chvil, nepřál chytit kouzelnou rybku, co plní i ta nejtajnější přání... Rybku, co sny a fantazii proměňuje v dokonalou skutečnost. Ale přináší tak snadno splněná přání opravdové štěstí...? Nechme o tom vyprávět moudrou pohádku O zlaté rybce, kterou A. S. Puškin napsal už v 1. polovině 19. století. Stále živému příběhu budeme i dnes určitě dobře rozumět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť Josef Kemr v téhle televizní pohádce předvádí něco úžasného - a to nejen na pohádkové poměry. Pochmurnou atmosféru příběhu navíc dobře vyvažuje nadhled a neukřičený humor, takže ve výsledku jde o příjemnou podívanou s velmi zajímavým koncem (s malým otazníkem určeným spíše dospělým divákům). ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, ža jako malou mne tahle pohádka doslova deprimovala. Cítila jsem z ní ten chlad, vlhký vzduch. Teď, přeci jen o něco starší jsem konečně docenila, s jakým málem se dá vystačit a vyvolat tak teskné pocity. Takových pohádek, kdyby bylo více. Krásná poetika, vynikající pan Kemr a ani další herci nezaostávají. ()

Reklama

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

Další z řady studiových kulisových pohádek paní režisérky Janečkové. Skvělé obsazení hlavních rolí. Úžasná manželka rybáře paní Galatíková, její tupá nevycválaná dcerka paní Konvalinková a kdo jiný v roli ženštinami utrápeního rybáře než nejcharismatičtější smutný herec pan Kemr, mihnuvší se pan Štěpánek v roli bojara či vodní car pan Vinklář. Pohádka je příjemně „rusky“ stylizovaná a inspirace Mrazíkem je přímo hmatatelná, zejména promítnutí Marfušky do dcery rybáře. Zajímavé je i podání scén z podvodního království, vlastně carství. V závěru mi možná trošku chybělo důraznější potrestání ženštin. Psychický teror, který od své rodiny rybář zakouší by bylo možné v dnešní době zcela určitě řešit pomocí vykázání z domácnosti. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších Puškinových pohádek dostala své ztvárnění. Jak Josef Kemr tak Věra Galatíková či Naďa Konvalinková byli výborní. I kulisy se mi moc líbily. Pravdou ale je, že znám tu verzi pohádky trochu jinak a tato upravená mi v půli přišla trochu unavená. Možná se tvůrci měli držet původního příběhu, který právě v těch stupňovaných přáních má své ponaučení a jisté kouzlo. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční kulisová pohádka o rybáři, který nemohl ulovit žádnou rybku, až se nad ním smilovala mořská víla, nechala se mořským tatíčkem carem proměnit v zlatou rybku a splnila rybáři přání, po kterých toužila jeho hloupá manželka. Hodně neslaná a nemastná pohádka, která stojí pouze na panu Kemrovi a bez něj je to totální otrava. Podobnost dcerušky a Marfušky z Mrazíka je zcela okatá a spíše trapná. Hudba: Vadim Petrov ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama