Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přiznejme si, kdo z nás by si někdy, byť na pár chvil, nepřál chytit kouzelnou rybku, co plní i ta nejtajnější přání... Rybku, co sny a fantazii proměňuje v dokonalou skutečnost. Ale přináší tak snadno splněná přání opravdové štěstí...? Nechme o tom vyprávět moudrou pohádku O zlaté rybce, kterou A. S. Puškin napsal už v 1. polovině 19. století. Stále živému příběhu budeme i dnes určitě dobře rozumět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdo by si nepřál zlatou rybku? Nooo, z Puškinových zvířátek bych si nejvíc přála veverku. Ne, že by na mluvící kouzlíci rybce bylo něco špatného. Ve fascinaci touhle pohádkou (v její literární podobě) jsem si dělala dlouhodobě průzkum a zjistila jsem, že většina lidí si zlatou rybku představuje jako zlatého kapra. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť Josef Kemr v téhle televizní pohádce předvádí něco úžasného - a to nejen na pohádkové poměry. Pochmurnou atmosféru příběhu navíc dobře vyvažuje nadhled a neukřičený humor, takže ve výsledku jde o příjemnou podívanou s velmi zajímavým koncem (s malým otazníkem určeným spíše dospělým divákům). ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Pohádka o rybáři, kterému to chytání ryb moc nejde do doby než chytí zlatou rybku, bohužel má zlou ženu a stupidní chamtivou dceru. Hodně levná studiová osmdesátková pohádka dle Puškina, která má jediné plus ve skvělých hereckých výkonech Kemra ( to mu sedne jako životní role ) a Galatíkové. Provedení primitivní, ale účinné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kouzelná rybka je velmi vděčné stvoření. Vždyť v kolika pohádkách už se objevila. Jsou chvíle, kdybych si tu malou kouzelnici taky přála. Herecké obsazení se výborné, zvláště pak Kemr s Galatíkovou a Konvalinkovou. Ta připomínala Marfušku z legendárního Mrazíka. To byl ale herecký koncert. Ruská stylizace je příjemná a osvěžující. Možná i malinko exotická. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Moc hezká ateliérová pohádka. Všichni herci zahráli na výbornou. Mít carevnu jako byly ty dvě škatule, to musí být vyloženě radost. :D Jen by mne zajímal takový technický detail- kdo se tedy stal carevnou / carem poté, co ty dvě nány zmizely, a že to nebylo dvořanům divné, že mají najednou carevnu a kněžnu, zda jim rybka propůjčila podobu někoho, kdo tam už byl. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama