Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm tohoto filmu je ostrov San Bruno, kam jsou do vyhnanství posíláni trestanci (muži i ženy) odsouzení za vraždu 1. stupně, u kterých jim byl takto zmírněn trest smrti. Mohou se zde volně pohybovat, nesmějí však ostrov opustit. Hlavní tábor ovládá despotický Bobby (Sean Kenney), který zde vládne železnou rukou, ženy jsou zneužívány jako sexuální otrokyně. A. J. (Don Marshall) a skupina dalších vrahů utečou a skrývají se. Když A. J se svými muži osvobodí ženy z Bobbyho područí, vystupňuje se napětí až k totálnímu boji o nadvládu nad ostrovem. (Karlos80)

(více)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Parádní exploitation záležitost s prvky WIP! Nekompromisní řežba.Tohle by se i Flipnicovi mohlo páčit:-) Ale nepředbíhejme.. Než se to rozjelo a poté kdy zazněla lahodná country skladba (bohužel nevím od koho?) uplynul krátký čas ale pak už se člověk nenudil..Všechno zde bylo takové pochmurné, šinavé, neskutečně skutečné, brutální a velmi realistické! Sice jsem ze začátku moc nechápal o co zde vlastně jde ale s postupem času mě to došlo..Už ale vím odkud tedy alespoň částečně čerpal John Carpenter inspiraci ke svému "Escape From New York"...Mladého, začínajícího Toma Sellecka (Dr. Milford) jsem zde skoro nepoznal, je fakt že ten plnovous udělal své ale na druhou stranu mu i slušel vzhledem k Beatles účesu nemám výtek, viďte dámy? Phyllis Davis-Sweet Sugar (tady jako Joy) tu měla krásnou úlohu a především v jedné scéně byla neodolatelná ale i kurevsky mazaná a vtipná..Doporučuji takřka všem, jedná se opravdu o velmi dobrou ale trochu nezvyklou záležitost pro fanšmejkři žánru exploitation hodnou ke shlédnutí.. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano, toto je vzhledem ke stáří filmu naprostá exploitation pecka raných 70. let! O ději se nebudu již zbytečně rozepisovat. Spíše je na filmu neuvěřitelná ta syrovost, surovost a brutalita, kterou zobrazuje. Film bych přirovnal k podobným dvoum "ostrovním" ujetostem jako byly Turkey Shoot (1982) a Battle Royale 1 (2000). Dvě skupiny šílenců se mezi sebou řežou na opuštěném ostrově všemi možnými způsoby. Od klacků po samopaly, všechno co mají po ruce. Násilí ve velkém, syrová brutalita přímo čiší z těchto 70. let "zlatého" věku exploitationu. Jednotlivé zabíjení je také pěkně brutální, řev obětí je docela nervydrásající. Jednotlivé postavy jsou taky kapitola sama pro sebe, to taky nechápu, kde ty lidi tvůrci vyhrabali. Připadlo mi, že snad víc než polovinu vzali z nějakého wrestlingové federace, chlapi jako hory, asociálové a vrazi na první pohled ... Nejhorší zde je takový snad španěl, z toho mi bylo úplně šoufl a byl sem fakt rád, až konečně "vyklidil pole"... Film se nezastavuje téměř před ničím a navíc je velmi dobře natočen! Žádná amatérština. Třeba souboje a akce je výborně zvládnutá. Souboje jsou přehledné, drsné, bez zbytečných střihů, s patřičným odhledem kamery. Triky také na výbornou. Pro příznivce "pokleslejších" žánrů filmové kinematografie skutečně povinnost!! Díky Karlosovi 80, že mne na tento film upozornil ... (Jo a pozor na CUT a UNCUT verze!). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Výborné exploitation, kde je požehnane zábavných scén, hlášok, drsňákov a sexy žien a ktoré je dosť podobné cormanovým filipínskym etudám. Chýbajú tu však charizmatickí herci rangu Pam Grier a Sid Haig, ako aj zručná réžia Jacka Hilla. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Keď najvyšší súd zruší trest smrti,ostrov San Bruno určia ako miesto pobytu pre zločincov,ktorý by ináč mali dostať trest smrti.Všetci,muži aj ženy sa tú starajú samí o seba.Ale sú tu dve znepriatelené skupiny,jedná je skôr taká nekonfliktná a kľudná,tá druhá je brutálna a rozkazovačná.Trocha mi to pripomína Útek z New Yorku.Ale asi najpodobnejší film je Turkey Shoot,ktorý bol ale asi aj lepší.Iný film má vôbec nenapáda.Je tam plno násilia aj dosť sexu.Čiže buď človek prežije,alebo nie.Ženy sú tam vlastne len na robotu a na sex.Jednoducho povedané,je to také väzenie bez mreží,bez pravidiel,každý si môže robiť čo chce.Na dobu svojho vzniku,dobrý film,aj keď trocha iný.Ale práve to robí ten film dobrým a nedá sa označiť za žiadny plagiát,pretože je to úplne svojský film. ()

Reklama

Reklama