Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sleduje osudy tří mladých lidí kolem dvacítky a jejich osobní boj s drogami, ve třech samostatných dějových liniích. Maria žije se svým přítelem, dealerem Asgerem, pro kterého shání drogy v Kodani. Ovšem to, co opravdu potřebuje – cit, jí Asger není schopen dát. Po celou dobu trvání jejich vztahu tedy jen čeká – na lásku. Alan je námořník, který se po dlouhé plavbě Pacifikem a po těžkém zranění, které utrpěl, vrací domů. Již několik let je čistý. Jediné, co si přeje, je začít nový život a nebýt opět vtažen do světa plného drog, přece jen mu trvalo dost dlouho, než tomu utekl. Ale některé věci jsou těžší, než si myslel, zvlášť po náhodném setkání se starým „známým“ Frankem je všechno cokoliv, jen ne bezpečné. A Steso, mladý intelektuál a cynický feťák, je závislý už od svých mladých let a stále má drogy rád. Zneužívá pocitů viny svých rodičů, kteří mu jeho drogové excesy financují, prohlašuje, že je díky drogám stále naživu. Jenže jeho přítelkyni Tildě už začíná docházet trpělivost a chce vztah ukončit. Přestože Steso k ní chová hluboké a silné pocity, drogy se už staly součástí jeho charakteru natolik, že pokud se jich vzdá, zcela to zničí jeho identitu. (Lindiště)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Příběh několika lidí motající v drogové scéně v dánskem Århusu. Maria žije s malým drogovým dealerem a vozí mu drogy z Kodaně. Ale není spokojena se svým životem, hledá lásku. Allanova loď se potopila a on se vrátil do svého rodného města. Chce zažít normální život, ale minulost na sebe nedá jen tak zapomenout. Steso užívá drogy kvůli svobodě, kterou mu to dává. Ale jeho dlouholeté přítelkyni to nestačí. ()

MissyRock 

všechny recenze uživatele

Realita je krutá... o tom se můžeme přesvědčit ve snímku ''Síla Severu''. Příběh vypráví o lidech, jež mají společného více, než si jen kdokoliv může myslet. Jejich životy jsou jiné a přesto tak podobné. Každý se snaží utéct a vést život jinak, ale ono to prostě někdy nejde. Příběh je o (ne)vůli,, závislostech na něčem a někom, podivných vztazích a podivných pocitech. Surová atmosféra Dánska tomu všemu dává ještě větší depresivní dramatičnost. Miluji severskou tvorbu, miluji tenhle film. Plný počet hvězd si zaslouží i po miliontém zhlédnutí. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Lidé s různými osudy se snaží vyrovnávat se svou minulostí...z rodinných křivd, citových vztahů, kriminální minulosti. Se střídavými úspěchy. Velmi naturalistické drama. Pravda je, že pokud znáte Aalborg tak jeho vyobrazení v tomto filmu - drogové doubě plné kriminálních živlů a feťáků - vyznívá poměrně směšně:-) Ale na druhou stranu je snímek natočen mimořádně věrohodně, takže pokud jste v Aalborgu nežili, vůbec vám to nepřijde. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Hodně naturalisticky (na stupnici o pěti dílcích by sloupec vystoupal řekněme někam ke čtyřce:)) zobrazený osud tří postav, které spojuje místo, čas a nelehký životní úděl. Nutno však poznamenat, že dva ze tří hrdinů si život komplikují v podstatě jen a jen sami. Navzdory mocné stopáži film rozhodně nenudí, čemuž vděčí zajímavému ději, hloubce postav (i vyjádřených myšlenek, pod které bych se často mohl podepsat) a pečlivě volenému hudebnímu doprovodu (např. šlapavý pop/rock, který by rozpohyboval i mrtvolu). Síla severu je sice poctivé drama, ve kterém není o nouze o chvíle zaraženého ticha a silných emocí, obsahuje ovšem i slušné množství vtipu. Čtyři a půl, sever tradičně nezklamal! Viděno v rámci Severského filmového podzimu v kině Art. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v baru, kdy Allan (Claus Riis Østergaard) poprvé potká Marii (Signe Egholm Olsen), bylo použito přes 200 komparzistů. (Marek#33)
  • Thure Lindhardt kvůli roli Stesa shodil 9 kilogramů. (Marek#33)
  • Claus Riis Ostegaard kvůli roli Allana přibral 10 kilogramů svalové hmoty. (Marek#33)

Související novinky

Severský filmový podzim

Severský filmový podzim

31.10.2010

Na měsíc listopad připravil Severský filmový klub filmový festival nazvaný Severský filmový podzim. Od neděle do středy tentokrát uvidíte devět filmů z Dánska, Švédska a Norska. Jako vždy je… (více)

Reklama

Reklama