Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neúspěšný venkovský toreador (Peter Sellers) přichází do Barcelony, aby se stal uznávaným a bohatým zpěvákem Juanem Bautistou. Podle něj mu k tomu stačí málo – přesvědčit věhlasného impresária Francisca Carbonella, aby ho na zkoušku angažoval do svého kabaretu. Promotér neodbytného umělce dlouho odmítá, ale nakonec souhlasí s týdenním kontraktem, pod jednou podmínkou – Juan musí během tří dnů svést Olimpii (Britt Ekland), nejkrásnější a nejnepřístupnější ženu celé Barcelony, mladičkou krásku, která láme mužům srdce na potkání a bohatne z dárků, kterými ji jen za její sliby přízně slepě zahrnují. Důvtipný Juan se před Olimpií vydává za hraběcího posla a zprostředkovává pro svého neexistujícího pána setkání. Olimpia vyjednávání zprvu odmítá, ale šek na 25 000 peset v Juanových rukou je pro hamižnou dívku přeci jen příliš silným argumentem. (dopitak)

(více)

Recenze (7)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tuhle komedii s Peterem Sellersem provází více méně stejné mínusy jako třeba i spoustu filmů s Vlastou Burianem. Úplně nejzdařilejší je to ve chvílích, kdy se v centru pozornosti nachází pouze humor hlavního komika, s postupným rozehráváním tuctové a zaměnitelné zápletky s tématy milování, vztahů či peněz už začne humor mírně váznout. Mezi tím dění doplňují různé hudební či taneční vložky, které působí nejednou spíše jen zajímavě, než svižně a poněkud natahují stopáž (téměř 10 minut s tanečnicí flaminga na jedném jevišti už bylo fakt zdlouhavých...) a na oplátku v místech, kde se plné pozornosti dostává rozvláčnému řešení zápletky s vedlejšími postavami (jejiž protagonisti jsou obvykle o nejeden stupeň níž, než ústřední herec), se spočátku velmi zábavná a slibná komedii propadá definitvně do čiročirého průměru. Nebýt v hlavní roli Sellerse, z Boba by zůstal rovnou podprůměr. Jenomže on zde řádí Peter, který ač už během natáčení nebyl s režisérem a celkovým pojetím filmu vůbec spokojen (že mě to vůbec nepřekvapuje?! :)), nevykašlal se na svého diváka a opět předvedl excelentní komediální výkon. Tentokrát si coby venkovský trubadúr přichystal vyladěný španělský přízvuk a osobně mě dostal nejvíc ve své první dlouhé scéně, v níž po sebevědomém povídáním s hosty zazpívá neotřelým způsobem (a s vlastním doprovodem na kytaru) písničku. Takže ano, Bobo přišel, zazpíval, zaujal... ale nezvítězil. Jako postava i jako celkový film. 60% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

V Sellersově tvorbě spíše zapomenutý a také nepříliš úspěšný film, který zaujme prostředím (natáčelo se v římských ateliérech a barcelónských exteriérech) a samozřejmě Sellersovým (zase jiným) pitvořením. A samozřejmě půvabnou Britt Ekland, "první" filmovou striptérkou, kterou se stala rok po natočení BOBO. ()

Reklama

saintanwar 

všechny recenze uživatele

Další rozverná komedie s Peterem Sellersem, kde ztvárnil postavu Juana, neúspěšného zpěváka a kytaristy z malého města, který zkouší štěstí v Barceloně. Aby získal místo a zalíbil se místnímu impresiárovi, splní jeho podmínku strávit večer s doňou Olimpií, jež je známá svůdkyně a lamačka srdcí mužů, které využívá ke svému obohacení. Což Juan samozřejmě netuší... Je to již hodně dávno, co jsem tento film viděl u nás v televizi a vybavuji si matně jen některé scény. Vcelku mě tento film pobavil. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zase jiné -a perfektní- převtělení Petera Sellerse do potulného toreadira či muzikanta, který se má stát svůdcem. Ovšem kromě jeho výkonu jen průměr. ()

Zajímavosti (1)

  • Původně herec Peter Sellers doufal, že bude v tomto filmu hrát nejen hlavní roli, ale že ho bude i režírovat. Film se měl začít natáčet na podzim v Cinecittá. Ale v polovině léta se Peter rozhodl omezit se jenom na hraní a režii filmu převzal Robert Parrish. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama