Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti svojho otca sa vrtošivá aristokratická talianska dedička Epifania Parerga necíti plnohodnotne bez manžela. Stretáva indického praktického doktora Ahmeda el Kabira, snažiac sa ho zviesť flirtovaním a simulovaním. Uzatvoria dohodu: na otcovu radu si má Epifania nájsť muža, ktorý za 3 mesiace zmení 500 libier na 15000 a doktor Kabir tvrdí, že jeho matka chcela iba takú nevestu, ktorej v priebehu 3 mesiacov na život postačí 500 rupií. Sú obaja schopní podstúpiť tieto skúšky, alebo ide predovšetkým o city? (wewerička)

(více)

Recenze (6)

dopitak 

všechny recenze uživatele

I have fallen in love with your puls. Ani krásná Sophia a výtečný mistr pitvoření a cizích dialektů Sellers nespasí film, jehož slabinou je scénář. Proč by kráska s miliardami nadbíhala šamanovi v čepičce, který o ni nestojí? Proč tedy ze sázky, o které píše wewerička, neudělali hlavní motiv? Nebo už na začátku, kdy se dědička pohádkového pokladu dozvídá podmínku, pod kterou jí peníze budou patřit? Z celé divadelní hry je zajímá jen pasáž, kdy se mokrá Sophia v rybářské chýši převlíká a vy si zpomaleně pustíte, jestli za zástěnou vykouknou či nevykouknou. A co myslíte? No nevykoukly. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

„Budu žít?“ - „Ó, ano, budete žít.“ - „Ano?“ - „Ano. S největší pravděpodobností navždy.“ Peter Sellers si chtěl se Sophií Loren zahrát tak moc, že mu očividně nevadilo ani to, že scénář Milionářky není vůbec ničím zajímavý. A výsledný film podle toho bohužel také vypadá. Je to zkrátka nuda. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sophia Loren coby novopočená milionářka se snaží uhnat indického lékaře Petera Sellerse v adaptaci divadelní hry G.B. Shawa. I přes krátký výčet těchto známých jmen se však jedná o průměrnou dramatizaci. Svým rozsahem by se například více hodila na divadelní prkna (byť Shaw patřil k autorům, kteří počítali se zfilmováním svých děl) nebo jako televizní inscenace. I to obsazení si vybírá slabší chvilku - účast pánské poloviny ústřední dvojice počítá s očekáváním, že náš milý Goon bude zase hybatelem zápletky. Poprvé však platí, že on je tím poddaným a za nitky tentokrát výrazně táhne ta postava, po níž je film pojmenován. Sellersovi ale tohle postavení dle mě moc nesedlo, jelikož nahrávači zpravidla bývají vzhledem k malé dějotvornosti normální, žádnou zvláštností se vyznačující charaktery. Je to možná síla zvyku, ale uměřený Peter nemůže zdaleka pobavit tak, jako běžně. Zde jsem si pohrával s myšlenkou, že by nebylo špatné Milionářku přetvořit na Milionáře, některé situace by dle mého názoru byly mnohem vtipnější. Sophia se ale své ojedinělé příležitosti zhostila celkem dobře, jelikož už od pohledu působí rázně a uvědoměle, což je důvod, proč k ní chovám mimořádné sympatie. Jediné, co mi ale na charakteru její postavy nesedlo, byla aristokratická povýšenost, ale to není ani tak problém jí, jako spíš scénáře. Jako dvojice jsou tito herci hodně sourodí, škoda, že se museli sejít zrovna v tomto projektu a ne třeba v normální sellersovině typu "Hon na lišku", věřím, že by si své party užili. Třemi hvězdami hodnotím především z mimořádných sympatií k zulíbáníhodné Italce a mistrovi akcentů. P.S. Trochu nechápu, proč se ve filmu vyskytovaly arabské nápisy, ač byla postava dr. Kabira původem z Indie. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento film s Loren patrí k tomu horšiemu v anglicky hovoriacich filmoch, ktoré s obľubou (pre peniaze) hrala v 60-tych rokoch. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Když Petera Sellerse poprvé oslovili s rolí v tomto filmu, odmítl. Teprve když mu řekli, že jeho partnerkou bude Sophia Loren, roli přijal.[Zdroj: Růžový panter peter Sellers] (Pavlínka9)
  • Během natáčení byly v noci z domu v Hertfordshiru, kde Sophia Loren bydlela, ukradeny její šperky v hodnotě 750 000 liber. Nebyly pojištěné. Přesto Sophia Loren nastoupila druhý den v 7.00 ráno nachystaná na natáčení a chovala se naprosto profesionálně a pokračovala, jako by se nic nestalo. [Zdroj: Růžový panter peter Sellers] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama