Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O půvabné Marijce, která žila u zlé macechy a pyšné Ivanky. Pohádka na bulharské lidové motivy... Bylo, nebylo. Na jednom mořském pobřeží žila půvabná a hodná Marijka (H. Maciuchová), která sloužila u zlé macechy (B. Böhmová). Ta ji jen ustrkovala a podstrojovala své vlastní dceři Ivance (T. Medvecká). Marijka už nikoho neměla, jen chlapce, rybáře, který ji měl rád... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Popelkou, Dvanácti měsíčky a Mrazíkem. Obvyklé, poněkud infantilní, domácké kulisy se v černobílém provedení vyjímají kupodivu celkem snesitelně. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Mix několika pohádkových schémat v jednu krátkou pohádku. Ničím to extra nezaujme a ani neurazí. Poměrně zajímavě řešené kulisy. *** Ve zkratce: Zlá macecha, nafintěná sestřička a Popelka, co si nechala na matrice u kmotry medvědice změnit jméno. A pak tu je ještě námořník, co se motá pořád kolem chalupy. ()

Reklama

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Roztomilá vzpomínka na dětství. Okamžitě jsem si vybavil starou medvědici, hodnou Marijku i ztřeštěně ,,rozmazlenou" Tatianu Medveckou a hlavně Marijčinu větu: ,,Komu patří, toho nepálí."  Kulisy a dekorace se pak použily i v dalších TV pohádkách, kde paní Medvecká excelovala (Krása, Vo Brikitě, Ježčí kůže ...) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Černobílá totálně kulisová pohádka částečně připomínající Popelku, z větší části možná Mrazíka. Marijka žije u zlé macechy s nevlastní sestrou Ivankou a musí jim sloužit a podstrojovat. Jednou vyrazí do lesa, kde najde chatrč, ve které bydlí mluvící medvěd. Tomu Marijka poslouží a za odměnu dostane hrnec s penězi. Na druhý den vyrazí do lesa Ivanka a také chce hrnec zlaťáků. Jenže neumí medvědovi posloužit, a tak dostane vskutku vypečený dar. Docela zábavná a vtipná krátká pohádka, která může zaujmout i vcelku zábavnou hudbou a hlavně podivným, velikánským medvědem s ženským hlasem. Hudba: Miroslav Pokorný ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Díky výtvarnému řešení Miloslava Jágra (mimo jiné autora půvabné knihy Pan Tužka a slečna Pastelka, o psu Gumovi nemluvě) se stává Ivanka a Marijka příjemnou pohádkou na bulharské motivy. Herecky dominuje Marijka Maciuchové a Bohdan Štěpničky. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama