Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh začíná objevením mrtvoly Josky Sedláčka. Muž byl zavražděn. V podezření je téměř celá vesnice, protože mladý Joska byl nejen velmi atraktivní a záletný muž, čímž proti sobě obracel nevraživost mnohých mužů a žen, ale mimo to honil v družstvu lidi do práce a nic jim neodpustil. Rozplétá se klubko vztahů na malé vesnici, kde každý vidí do talíře tomu druhému. Podezřelých je několik, k vyřešení vraždy však přispěje až jistý pokus majora Háska (E. Cupák)… (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vyšetřovatelská skupina božského Edy je dobrá, televizní omšelost už ne. Je mi líto Sklenčky, ve filmu vypadá už hodně nemocný a slabý, a podobně zbědovaný je i Krška (ten ale hraje opilce). Nesedí způsob vyprávění, kdy od vyšetřovacího stolu skáčeme k natočeným výslechům lidí. Na druhou stranu, tenhle film dokonale reprezentuje šedivý socialismus v ČSSR. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Detektivní inscenace Zdeňka Kubečka oplývá dusným vesnickým prostředím, ve kterém skupina vyšetřovatelů řeší případ vraždy místního nadsamce, před kterým nezůstalo více sukních schovaných. Vrah je sice jasný už velmi brzo, i tak se napětí stále stupňuje a herecké obsazení plně a přesně vystihuje jednotlivé charaktery jak vesničanů, tak vyšetřovatelů. Kvalitní hudební poslech obstaral Jiří F. Svoboda. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Typický produkt soudobé televizní dramaturgie, v mnohém připomínající libovolnou četbu z tehdy žádané krimi edice Smaragd. Pátrání po vrahovi místního frejíře a požitkáře nemá čím zaujmout, snad jen mimoděčným zachycením všeobecného sociálního marasmu osmdesátých let. Z herců lze ocenit Cupáka, Sklenčku a Geprtovou, všechno ostatní je velká bída. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Odkud se tento film vyloupnul doopravdy nevim, doufam ze takovych ktere za neco stoji a o kterych ja nevim mame vice.Prvnich pet minut jsem se nemohl naladit na tu spravnou delku teto inscenace a priznam se ,ze dokonce jsem uvazoval i o vypnuti VLC playera.Nyni jsem rad ze jsem tak neucinil, jelikoz to byl pro mne zazitek sledovat film O mrtvych jen dobre. Rezie se chopil pan Kubecek ,s kterym jinak nemam moc zkusenosti. Skvele dirigoval herce , ktere od prvniho do posledniho predvadeji famozni vykony.Hudba se pomalu rozjizdi,ale v zaveru uz fajnove doplnuje atmosferu.Trikrat jsem se doopravdy zasmal poprve, kdyz uz se asi po desate ve vypovedich jednotlivych osob zminuje vlak ,ktery jede o pul desate a o desate.To mi az prislo moc.Potom kdyz v jedne z vypovedi se o vlaku prekvapive nezminuji ,nato vsak vytahnou jiny trumf a tim byl TV serial Sest ran do klobouku. A to bylo v dobe kdyz uz jsem ocekaval opetovne urceni casu podle vlaku .Mozna vsak toto bylo udelano schvalne a tvurcum tim krivdim, jelikoz by se jednalo o super for. Po treti mne dostali , kdyz u stolu sedici policajti probiraji informace o pripadu a jeden z nich se zacne hlasit a to tak jako ve skole, ze zdvihne levou ruku s dvemi prsty. Po dvaceti sekundach zdvizene levice take dostava slovo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vesnice kde se zná každý s každým až do pátého kolena a kde se nic neututlá. Ženské pracují v kravíně místního JZD, chlapi v nedaleké výrobně plastových obalů. Čas se tam zastavil už dávno a krom běžných hospodských bitek a nevěr se tam nic moc neděje až do jednoho podzimního večera, kdy je za hospodou nalezena mrtvola místního kurevníka. Na místo vyráží kapitán od kriminálky Matyáš a z kraje major Cupák. Pomalu pak začnou rozplétat místní složitou spleť vztahů a dávných křivd s cílem najít vraha. Jak tu tak čtu komenty, někomu to možná přišlo ,,seversky'' drsné a chladné, pro mne to byla docela těžko stravitelná typická socialistická televizní inscenace. Napnutý jsem nebyl ani minutu a celá ta vesnice plná zkrachovalých existencí byla spíše k pláči. Možná jako dobové zrcadlo socialistickému venkovu na konci osmdesátých let fajn, ale jako kriminálka nic moc. Házím jen dva kameny. * * ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se vesnici Petrov u Prahy. Hostinec U Valešů se dodnes vzhledově příliš nezměnil. Stejně tak statek je nedaleko. (Nerajohn)

Reklama

Reklama