Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysloužilí komedianti a zpěváci Harry Turner (Bing Crosby) a Chester Babcock (Bob Hope) přijíždí se svým nejnovějším číslem „Let k měsíci“ do exotického Hong Kongu. Smolař Chester však při premiéře následkem havárie kompletně ztratí paměť. Roztržitý indický neurolog (Peter Sellers) jim oběma poradí, kde hledat lék - kdesi v dalekých horách stojí klášter, jehož Dalajláma využívá zázračný lektvar umožňující dokonalou paměť. Komici v klášteře vodičku ukradnou, Chester si však v Hong Kongu náhodou přečte tajný návod na výrobu převratného paliva pro kosmické rakety a papíry poté zničí. Jenomže o tuto cennou formuli bojují nejen mezinárodní zpravodajské špičky, rád by ho získal i šílený vůdce podmořského společenství (Robert Morley) plánující přeměnit svět podle svého.
ROAD TO HONG KONG je posledním ze sedmi „road“ filmů herecké trojice Bing Crosby, Chester Babcock a Dorothy Lamour. Ve filmu se kromě již zmíněného Petera Sellerse objevily i dvě významné americké hvězdy své doby, Frank Sinatra s Deanem Martinem, kteří si zahráli drobné „cameo“ role amerických kosmonautů. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dva protřelí hongkongští budižkničemové Harry Turner(Bing Crosby) a Chester Babcock (Bob Hope) se protloukají, jak se dá. Když jednou Chester nedopatřením ztratí paměť, navštíví renomované neurology, kteří je pošlou za tajemným lámou do jistého indického kláštera. Chester tak však příjde k podivuhodným paměťovým schopnostem, které si vyzkouší na podivném formuláři o tajných pohonných látkách pro rakety, jenž jim padne ve vlaku náhodou do rukou. Kvůli znalostem, které utkvěly Chesterovi v hlavě jsou oba dopraveni do podzemního příbytku jakéhosi šílence, který se snaží ovládnout svět. Chester ale přišel o prostředek, jímž svoji paměť běžne vyvolával, a tak si ne a ne vzpomenout. Rozzuřený mocnář nechá oba vystřelit na Měsíc, místo dvou k tomu určených opic... Neuvěřitelně nabytá komedie, občas i bratry Marxovy asociující - především při procesu krmení v raketě jsem se nemohl udržet. V vedlejších roličkách se objevuje mnoho hvězdných hostů jako Peter Sellers, David Niven, Joan Collins, Dean Martin či. Frank Sinatra. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Docela povedená taškařice. Bing mi strašně připomíná Freda Astaira v jeho starších letech. Fajnšmekry určitě potěší výstup "už zase imitujícího" Petera Sellerse coby chamtivého Inda lékaře- všeuměla, skalní pak snad zajásají i nad několikavteřinovými štěky Sinatry a Martina v samém závěru filmu. Znalci britského filmu jistě poznali vypaseného Roberta Morleye, komisaře z The Alphabet Murders či tajemného šlechtice z Murder at the Gallop.____ Doktore, co když mě uštkne?!_Není se čeho bát. Jednoduše to takhle zaškrtíte, vysajete jed a vyplivnete._A co když mě kousne někam, kam si nedostanu?_Tak to teprve poznáte, jestli máte opravdové přátele.____ Tenhle si tedy pamatuje celou Illiadu, tamten Shakespeara._ A tenhle?_ Ehmm, Milence lady Chatterleyové.... ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

... alebo cesta na Mesiac. Tvorcovia sa nesú na vlne súboja medzi mocnosťami o dobytie Mesiaca a robia to pochopiteľne humorným spôsobom. Sledujeme divoký príbeh dvojice komediantov plný vtipných okamihov, v ktorom sa mihnú viaceré herecké hviezdy tej doby ( Niven, Martin, Sinatra ). Tretí komentár. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Příběh se nese na vlně touhy Západu po dobytí měsíce a míchá do toho divokou historku se dvěma komiky-tanečníky, kteří se připletou do cesty mocnému šílenci, který chce ovládnout svět. Přebujelé události i řeči kolem, až to nakonec nudí. A Sellers se ve filmu jen jednou mihne. (max.50%) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama