Reklama

Reklama

Hledači pevného bodu

(TV film)
  • angličtina Seekers of a Fixed Point

Obsahy(1)

Žijeme v čase, kdy média na nás chrlí nové a nové informace a tak velmi rychle zapomínáme, jak to bylo včera, před měsícem, před rokem, před lety. Tento film nabízí divákům příležitost znovu spolu s jeho hrdiny prožít momenty z nejmladší historie naší země, ale také konfrontovat proměny jejich názorů a postojů se změnami v názorech a postojích vlastních. Je to film nejen o nich, ale i o nás... Již dvanáct let sleduje filmový štáb osudy čtyř lidí z těch, kteří v listopadu 89 vystoupili na veřejnosti. Hudebník Michael Kocáb, disident Jan Ruml, mladý účastník zásahu na Národní třídě Kryštof Rímský a studentský vůdce Martin Mejstřík. Doba po listopadu otevřela před každým nové možnosti, příležitosti a šance. Unikátní filmový projekt zachycuje jejich hledání, bloudění, předsevzetí i pochybnosti na cestě k vlastnímu místu v neklidných vodách transformující se společnosti.

Cílem filmu není vyslovovat nějaké soudy a jednoznačná hodnocení. Natáčení je postaveno na dvou principech: na otevřenosti vůči všemu, co osud "hrdinů" přináší, a na autorském přístupu - počínaje výběrem otázek a konče volbou filmových výrazových prostředků. Především však kladou autoři důraz na paradoxnosti lidské existence, balancování mezi humorným a vážným, záměrné vynechání explicitních výpovědí na tak zvaná velká témata, na hravosti, radosti z pitoreskností, ale v projektu je také patrná snaha najít pod slupkou exhibice pro kameru autentické životní pocity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Je to dlhé a pomerne nudné. Skrátka pár ľudí sa pretĺka porevolučným chaosom. Nič viac a nič menej ako dokument, akokoľvek sa niekomu môže zdať zaujímavé sledovať osudy nežných revolucionárov, mňa to nudilo. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama