Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Oldřich Kudrna (J. Bláha) je muž v nejlepších letech, ženatý, ale zároveň velký donchuán. A rád udílí svému nesmělému kolegovi „recepty“ na svádění. Sám se ale právě rozhodl konečně sekat dobrotu. Slíbil to své ženě Emě (K. Fialová), než odjela na prázdniny. Ale v té chvíli se všechno proti němu spikne: milenka a zároveň jeho kolegyně Slávka Lacinová (A. Vránová) na něj útočí, aby se rozvedl, sousedka Rokosová (M. Myslíková) ho svádí dobrou večeří, dokonce se ho pokouší svést i známá zpěvačka Valentina (C. Mayerová). A do toho přijíždí jeho matka (M. Rosůlková)… Jak tento propletenec asi dopadne? (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Že by takovej chlap jako Bláha měl šest ženských? Nedostane ze sebe žádnou tu echt větu, jen se culí a to je všecko. A nějak se tak schází se všema, až to jednou praskne. Haha, to Poledňáková přehnala. Vidí to jako ženská až moc jednoduše... Fakt strašná blbost ze světa sci-fi. [356. hodnocení, 29. komentář, 61%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A v tom je problém celé komedie. Ono to totiž není tak úplně jasné, že by byl doktor pouhou obětí okolností. Slíbil přeci věrnost. Ale vzápětí milence dál slibuje, že se rozvede, k sousedce jde kliďánko na večeři a zpěvačku Valentinu pozve dál. A pak nemají být maléry. Celý film je navíc napsán způsobem spíše estrádním a stejně se i chovají herci, kteří leckdy afektovaně nejen mluví, ale i jednají. A závěr je toho jasným důkazem. Napadá mě porovnání s komedií Silvestr svobodného pána, která stála na podobném principu dvoření se jednomu muži vícero ženami. A ta mi přišla o něco lepší. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie, v níž doktor Kudrna nepředpisuje recepty na léky, jak by se dle názvu snad mohlo zdát, nýbrž uděluje rady svému méně zkušenému kolegovi, jak získávat ženy a zároveň vše utajit před manželkou. Doktor Kudrna v podání J. Bláhy, nesmírně charismatického herce, avšak jako milovníka na hraně uvěřitelnosti, je totiž známý záletník, který chce se svou neřestí skoncovat. V. Hašek v roli Kudrnova usedlého a nesmělého kolegy doktora Jaroslava Šulce, jehož manželka právě na týden odjela, chce využit příležitosti a napodobit svého hříšného spolupracovníka. Podle scénáře M. Poledňáková se pochopitelně situace vymkne kontrole a v zábavné scéně v závěru jsou pod dohledem Kudrnovy tchyně (M. Rosůlkové) vyjeveny jeho prostopášnosti spolu s jeho milenkami. Ve vedlejších ženských rolích se představily C. Mayerová coby nabízející se zpěvačka Valentýna, s níž se oba lékaři zapletou, A. Vránová v roli tradičně nekompromisní a úsečné lékařky-milenky, M. Myslíková jakožto sousedka mající chutě a K. Fialová a L. Švormová v rolích paní Kudrnové resp. Šulcové. Hášova nenáročná televizní veselohra dosahuje průměru především neobyčejným Bláhovým herectvím, jež velice obdivuji. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Úžasný p. Bláha. Děj takový ten obligátní chaos nedorozumění a lží, ale ještě celkem vydržitelné. Neuspokojivá je pointa, která vlastně nic neřeší. Též úplně do ztracena mizí linie se zpěvačkou: proč se v kavárně vůbec dělají kompromitujicí fotky, když se pak vůbec nepoužijí? To asi zůstalo nevyškrtnuté z nějaké verze scénáře, kde ty fotky v časopisu vyšly. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bláha s Haškem byli výborní, ale pořád si je oba dva nemůžu představit jako milovníky. Ženské herecké osazenstvo se taky podařilo. Ale chybělo mi ještě trošku více šťávy, abych byla maximálně spokojená. Trošku mi to připomínalo bakalářské povídky. Rozhodně by neuškodilo, kdyby ČT vytahovala více takových příběhů ze svého archivu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama