Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V této komedii se Shirley MacLaine představí jako sedm různých žen v sedmi povídkách. Jako Paulette si nechá vyznat lásku v pohřebním průvodu svého muže, jako vědkyně Marie Teresa se musí vyrovnat s nevěrou svého muže. Linda se nechá uchvátit oddaností ctitelů, zatímco Edith pochybuje o obdivu svého muže. Eva s každým manipuluje a nejdůležitější je vyšachovat sokyni nikoli v lásce, ale v módě. Marie je připravená spáchat sebevraždu, zatímco Jeanne sní o tom, že je snad tajně milována. (Jezinka)

(více)

Recenze (24)

miraporthos 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně popořádu. Paulette - krátká vypointovaná skica, Marie Teresa - škoda toho závěru, ale ženy jsou ženy; Linda - šílenost, kterou nechápu; Edith - myšlenkově asi nejslabší, zato krásně hravá Shirley MacLaine a jako vždy asexuální (nebo snad čistě platonický?) Old Shatterhand; Eva - to už jsem se začínal smát; Marie - skvělá povídka hraničící s groteskností. A Jeanne (Sníh), to nejlepší nakonec, čistou bělostí (ač se vlastně jednalo o touhu po nevěře) zářící oči a kvůli této poslední povídce dávám čtyři hvězdičky. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Povídkové filmy se hodnotí obtížně. Úroveň jednotlivých částí bývá zpravidla hodně rozdílná, a tak se tříhvězdičkové skóre přímo nabízí. V tomto případě jsou sice povídky zhruba stejně dobré, přesto dávám čisté tři. Co mi totiž opravdu nesedlo, byla hlavní představitelka a její silně předimenzovaný herecký projev. Snímek stojí rozhodně za vidění, jenže ani ne tak kvůli sladké Shirley jako kvůli jejím hereckým partnerům, kteří hrají bez výjimky bezvadně. Nejvíc mě potěšil vytrvalý nápadník Peter Sellers, workoholický spisovatel Lex Barker a tajemný pozorovatel Michael Caine. ()

Reklama

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Shirley MacLaine na sedem spôsobov v diele snáď najznámejšieho talianskeho filmového neorealistu všetkých čias. Luxusne obsadené, avšak značne nevyrovnané. Niektoré poviedky (osobne najviac 1., 3., 7.) sú super, ostatné slabšie, ale tak to už v poviedkových filmoch býva (snáď s výnimkou tvorby Jarmuscha). Cez to všetko však dostatočne zábavné, taliansky správne strelené - mimochodom, Peter Sellers v prvej poviedke exceloval zo všetkých hercov snáď najviac. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Shirley MacLaine je velice zvláštní osoba. Má velice vcelku podivný vztah ke své dceři i ke svému již zesnulému exmanželovi. Mám takový dojem, že v každé ze sedmi povídek tato tajemná herečka částečně ukázala svůj charakter. Zvláště v roli Lindy a Evy je Shirley pozoruhodně autentická. Její výkon je zde totiž excelentní a naprosto nenapodobitelný. Pochvalu si však zaslouží i její kolegové. 85% ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jak to u povídkových filmů bývá, některé jsou povedené, některé méně. Například ta s Peterem Sellersem byla hodně milá. Krátká, stručná, přímá, a zároveň úderná. Pak třeba ta o letušce která nahá čte poezii mi přišla poněkud ulítlá, a bez vyššího smyslu. Za to ale zase ta s Lexem Barkerem o přehlížené manželce na mě nějakým zvláštním způsobem udělala dojem. Ta s Arkinem byla docela originální, a ta o manželce co se chtěla pomstít mužovi za nevěru poněkud nezáživná. Ta o paničkách které se chtěly ukázat v nejlepších šatech poněkud poťouchle ironická. Nakonec to ovšem docela příjemně završila povídka s Michaelem Cainem. Celkový dojem ovšem z povídek byl poněkud průměrný, kdybych hodnotila jednotlivé povídky, vypadalo by to jinak. Takhle hodnotím celkový dojem. A je to sice milý, ale jinak zcela zapomenutelný film. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama