Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Bachy 

všechny recenze uživatele

No, poměrně jsem se těšil, ovšem výsledek je rozpačitý. V podstatě od poloviny filmu jsem čekal na konec. Už to přeci musí přijít, je to nějaké dlouhé...a nic. I 102 minut se může táhnout. Fajn atmosféra a pár vtipných momentů, ale většinu času takové podivně rozplizlé. A tyhle pocity jsem měl hlavně díky nesympatiím k hlavnímu hrdinovi. Moc hynul. Dejme tomu, že ke konci už jsem mu i fandil , ale ta sebelítost v začátcích mě téměř zabila. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Sean Ellis zhmotnil v příběhu svou fascinaci samotným sledováním a přenesl jí i do formy filmu. Zatraceně dobře koncepčně vychytaný film, který se může opírat i o výborné kamerové hrátky, jejímž vrcholem jsou přechody mezi jednotlivými scénami. Už dlouho jsem neviděl takhle chytrý romantický film, který je zároveň i zábavný a otevřený. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

kedysi som sa vyjadril, že romantická komédia je žáner ak už nie budúcnosti, tak minimálne súčasnosti - a to hlavne preto, že pribúda romantických komédií, ktoré majú nápad, snažia sa pozerať na vec odpatetizovane, byť originálne; Cashback, i keď v úvode vyzerá mierne rozpačito a musíte si počkať, kým dôjde na to, o čom film vlastne naozaj je, je prototyp úprimnej, milej a pomerne originálnej ANGLICKEJ romantickej komédie (anglické reálie, reálie supermarketového sveta sa mi veľmi páčil); nechýba občasný humor (párkrát som sa nahlas zasmial, čo sa mi nestáva často, no niekedy to pôsobilo trošku silene - futbal, prdiaci model) romantika nebola presladzovaná a zaťažená nejakými extra klíšé, a hlavne to bolo jednoduché - žiadne extra scenáristicko herecké kľučky, takto nejako si predstavujem dobrý súčasný anglický romantický komediálny film; ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a zvláštní film. Ben se rozejde s dívkou, začne pracovat v supermarketu. Dokáže zastavit čas a tak zákaznice vždy svléká a maluje je. Do toho se pak zamiluje do jedné dívky. Jako první polovina filmu je o ničem, to jen Ben kecá o tom, jak je na tom špatně a blá blá blá. Druhá polovina už je velmi slušná, jsou tam fakt vtipné momenty. Ať už to svlékání zákaznic, firemní fotbálek, blbiny v supermarketu, párty u šéfa. Jsem rád, že jsem na tento film narazil a mohl jej shlédnout, myslím, že takovýto film ještě nikdo nenatočil, je svým způsobem jedinečný. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Lidé stráví spánkem až třetinu života (já možná i víc), což je docela dost, ale na druhou stranu je to nejlepší způsob, jak si dobít baterky. A tak musí být určitě nepříjemné trpět nespavostí. Převalovat se na posteli sem a tam. V noci bloudit prázdným městem, nebo vzít brigádu v místním supermarketu, kde se to podivnými lidmi, na kterých se asi také podepsal nedostatek spánku, hemží. Hned na úvod musím říct, že jsem od snímku který, už obalem láká na kozy, vůbec nic nečekal a možná právě proto jsem toho tolik dostal. Tohle zamyšlení se nad časem a krásou ženského těla mi naprosto sedlo do nálady i vkusu a tak jsem se skvěle bavil u krásného scénáře. Nechal se dojímat skvělými záběry při efektním zastavování času, protože tenhle snímek je skvělý jak po technické stránce tak po té vypravěčské, kdy má vtip, skvělou romantickou linku a hlavně má co říct. Atmosférou mi to trošičku připomínalo Nauku o snech. Filmu, který mě naplnil energií a optimismem, nemůžu dát jiné hodnocení a až budu jednou mít hodně špatnou náladu, tak už vím po jakém filmu sáhnout. ,,Nechceš zajít do mýho pokoje? Dáme si popcorn a sex."- ,,Ne." -,,Co? Ty nemáš ráda popcorn?" ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Emilia Fox si kvůli scéně, ve které tancuje u tyče, nechala jednu takovou tyč nainstalovat do svého pokoje. (mrqas)
  • Scéna, kdy Ben (Sean Biggerstaff) zjistí, že není sám, kdo je schopen ovládat čas, se vymyká svoji temnou atmosférou a je motivem, který ve filmu dál není nijak rozvedený. Sám Sean Ellis se s odstupem času vyjádřil v tom smyslu, že by ji do filmu asi nezařadil, kdyby ho natáčel znovu. (ynot)
  • Vzhledem k omezenému rozpočtu jsou všechny triky ve scénách, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) pohybuje zastavený časem, vytvořeny pouze pomocí kamery, nehybných herců, provázků a skleněných desek. Výjimkou jsou záběry v závěru filmu, kdy hlavní postavy procházejí zastavenými sněhovými vločkami. Zde byla použita animace. (ynot)

Reklama

Reklama