Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Heidi odchází po rozloučení s dědečkem z jeho alpské samoty studovat na dívčí akademii v severoitalském městě, loučí se i s mládencem Petrem, s nímž si nejsou lhostejní. V moderně vedeném ústavu musí zpočátku strpět posměch některých spolužaček, ale brzy si získá respekt a cítí se šťastná. Tato idyla však napadením Itálie Rakousko-Uherskem končí, v areálu školy se ubytuje armáda a děti jsou umístěny do ubohého útulku spravovaného manžely Bonneliovými, kteří je zneužívají k práci ve své továrně na mýdlo. Podmínky jsou nesnesitelné a Heidi se pokusí zorganizovat útěk několika spolužaček do Švýcarska... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

esterdemi 

všechny recenze uživatele

Tento film, bol prvý, čo sme mali na videokazete, krátko na to, ako sme kúpili videoprehrávač. Nemôžem dať menej ako päť. Videla som to asi 10krat, vlastne aj viac. :) ()

Reklama

leonskennedy 

všechny recenze uživatele

Trochu přitažené za vlasy včetně doslova neuvěřitelného sjezdu ze svahu na stařičkých lyžích!Jinak se to ale dá hravě zkouknout a je tam mladej Charlie Sheen. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Heidi, děvčátko z hor, už dospěla do puberty. Začíná se měnit její vztah ke kamarádu Petrovi (ale, proboha: v kterém švýcarském kantonu se jeho jméno vyslovuje "pítr"?). Do idyly čím dál víc zasahuje válka. Epizoda v sirotčinci má poněkud dickensovský nádech, ale možná je to jen prostředím. Těšila jsem se sice na daleko víc alpského barvotiskového kýče, ale beru: ano, takhle to mohlo být. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná a částečně pro dospělé dělaná verze známého příběhu o dívence Heidi, kterou ve své chalupě v Alpách vychoval dědeček. Toho zde ztvárnil poměrně známý hollwoodský herec, původem Čech, Jan Rubeš. Kromě něj se tady objevuje i Charlie Sheen ve vedlejší roli mladého vojáka, kterého má Heidi ráda. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama