Reklama

Reklama

Chavez: Inside the Coup

(TV film)
  • USA The Revolution Will Not Be Televised (více)
Irsko / Nizozemsko / USA / Německo, 2003, 74 min

Obsahy(1)

Hugo Chavez venezuelský president, zvolený roku 1998, je nevypočitatelným lidovým hrdinou, milovaným převážně dělnickou třídou. Je donkichotským oponentem stávající struktury státu a rozvržení síly, jejíž zastánci by ho nejraději sesadili. 11.dubna 2002 v den, kdy byl president násilně svržen - byly na místě dva nezávislé filmové štáby. Byly přítomny také o 48 hodin později, kdy byl presidentovi za pozoruhodných okolností úřad vrácen. Tyto filmové nahrávky jsou pravděpodobně nejkratším živým záznamem takového státního převratu. Je to unikátní svědectví o politické síle jednoho státu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný dokument, ktorý ukazuje koľko sú toho schopní dokumentaristi riskovať a aj to, ako veľmi venezuelský ľud miluje svojho prezidenta a že nedovolia nikomu,aby im vzal to, čo si sami zvolili. ()

Moiseiwitsch 

všechny recenze uživatele

Odlišný pohled na Venezuelu a Cháveze v zajímavém dokumentu. Měli by se na něj podívat především redaktoři ČT a ekonomové, kteří hodnotí "objektivně" situaci ve Venezuele. Giniho koeficient........ ()

Tichoza 

všechny recenze uživatele

Tak před rokem pro mě byl Hugo Chavéz takovej natvrdlej buranskej rádoby diktátor. O té doby jsem něco málo přečetl a viděl. Je neuvěřitelné jakou moc mají nad námi média. Dokážou do nás napustit cokoliv se jim umane a my to rádi přijmeme...a tak se tvoří taková globální pravda. Události ve Venezuele na začátku tohoto století jsou neuvěřitelné. Nebyl jsem tam....nevim jak to bylo doopravdy, ale shlédnutí tohoto a jiných dokumentů, spolu s mediálníma zprávama nám pomůže vytvořit si o tom všem takovej - THE BIG PICTURE a o to jde. Víc takovejch filmů a ať se na ně víc lidí dívá. ()

Reklama

Reklama