Reklama

Reklama

Polda

  • USA No Code of Conduct (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drogové šílenství se stupňuje, adrenalinová bomba čeká na odpálení. Charlie Sheen, Martin Sheen a Mark Dacascos odhalí pašeráckou cestu z Mexika do Phoenixu v Arizoně. Otec Bill Patterson a syn Jake Patterson pracují v policejním sboru. Své práci se oddávají s takovým nadšením, že si tím způsobují problémy ve své okolí. Navíc, Jakea po chvíli přestane bavit žít ve stínu svého otce. Když při pokusu o likvidaci drogového gangu zabijí jejich kolegu, Bill a Jake se rozhodnou po pachatelích pátrat na vlastní pěst. Brzy však zjistí, že své protivníky podcenili. Když odhalí, že do pašování drog z Mexika je zapojená i městská rada, jejich životy se ocitnou ve vážném nebezpečí. Bill Patterson je zkušený policejní veterán, kterému zbývá už jen pár týdnů služby před odchodem do důchodu. U policie s ním ve stejném oddělení pracuje také jeho syn Jake. Oba jsou tvrdohlaví a odhodlaní bránit spravedlnost za každou cenu, a to s takovým odhodláním a nadšením, že to značně komplikuje jejich vztahy pracovní i soukromé. Práce například vrazila klín mezi Jakea a jeho manželku Rebeccu takže se jejich vztah postupně noří do hluboké krize, ani v práci se poslední dobou Jake necítí ve své kůži. Je unavený životem ve stínu svého úspěšnějšího a respektovanějšího otce. Situace se dramaticky vyhrotí, když je při jedné akci proti překupníkům drog zabit jejich kolega, který se pokusil odhalit nebezpečný drogový gang. Jake je degradován a odstaven k plnění banálních úkolů. Přijímá trest, ale stejně jako jeho otec považuje vyřešení tohoto případu za svou osobní záležitost a nehodlají sedět se založenýma rukama. Naopak, jsou odhodláni pro odhalení a dopadení vrahů udělat cokoli. Zejména když zjistí, že do jejich rajónu míří z Mexika zásilka kolumbijských drog v hodnotě přes padesát milionů. Na vlastní pěst se pouštějí do pátrání, tentokrát se však zdá, že narazili na sousto mnohem větší než zvládnout. Nejenže podcenili bezohlednost a brutalitu vrahů, ale navíc zjistí, že pracují pro heroinového bose DiSanta, který na veřejnosti vystupuje jako poctivý obchodník a velký lidumil. A co je ještě horší, spolupracuje s ním řada městských úředníků a dokonce i jejich šéf Bagwell, který se Billovi a Jakeovi snaží šetření co nejvíce zkomplikovat. Jejich práce a dokonce i životy se ocitají v nebezpečí víc než kdy dřív. Jakeovi se podaří obchod překazit a zásilku drog zabavit. To si však DiSanto nenechá líbit a unese Jakeovi manželku. Pokud mu Jake nepomůže drogy opět získat, zabije ji. Dokáže Jake zachránit manželku a zachovat si svou čest? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle projekt rodiny Sheenů (vlastně Estevezů) není zas až tak špatný, jak jsem očekával. Scénář je sice zcela průměrný a postavy klasické, ale režie nadprůměrná a atmosféra solidní... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku sa to tvari ako seriozny policajny thriler, ale velmi rychlo sa zo zvrhne v klasicke tupe becko s prehravajucimi zaporakmi. Nastastie je tu par slusnych prestreliek a jedna nahanacka, ktore aspon obcas zaženú nudu. Najviac ma ale nasralo, ze je tu trestuhodne nevyuzity Mark Dacascos. Len tu postáva, obcas nieco povie, ale jeho koncatiny maju volno. Skoda. Od tohto rodinneho zrazu Estevezovcov som ocakaval viac. Film na jedno pozretie v TV, ked nic lepsie nevysielaju. 4/10. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Akysi pokus o natocenie rodinnej sagy policajtov je nemastnym a neemocnym pokusom. Namet mate s drogami a uplatnymi policajtami, ale neviete spravit film. V prvom rade nemate zaporakov hrajucich prvu ligu. Sceny s nimi kde len fajcia a tahaju prazdne silacke reci su na smiech. Snaha zasadit rozkol medzi Sheena a manzelku je taktiez zufala a nefunkcna. Strelby su 90.kove a rezijne nezvladnute. Film na kratkej stopazi nudi takmer neustale, a hoci sa tam mikroskopicky hladaju pozitiva, dojem s filmu je opravdivo zly. Obajta rodinka a sadajuci si syn s otcom do rozpadnuteho mustanga. Takto sa sagy nerobia. Zabudnutelny film, ktory si to z lytosti mozno aj nezasluzil. (Videne 17.4.2021, Filmplus archiv) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

No, musím uznat, že na to co je to za blábol tu jsou docela známí a dobří herci. Ale děj je opravdu hrozivá trapárna o idiotských zločincích, kteří si jeden jak druhej hrajou na tvrďáky, i když na to nemaj (nejvíc Joe Lando aka Sully z doktorky Quinnové), o poldech, kteří dělají základní začátečnický chyby (i když už by třeba jen Martin Sheen měl mít po těch letech rozum), o drogách, kterým se nechce nejdřív z pašeračky a pak k prodejci, o manželce policajta, jež se nedokáže smířit s jeho totálním nasazením v práci. Prostě a jednoduše klišé na klišé. Ale jedna z mála věcí, co mě tu zaujaly je mravnostní policie. Jsem opravdu tak divnej, nebo je to něco jako tahání za fusekli, když se policajtka převleče za štětku a pak loví kunčafty, který v okamžiku otevření peněženky zatkne za porušování mravnosti? Já nevím, ale opravdu mi to přijde jako hodně špatný zákonodárství (i když odhlídneme od toho, že svým způsobem z toho nejsurovějšího pohledu i manželství je typem prostituce, neboli sexu za peníze a je jedno, kdo je komu dává). Každopádně mi tahle praktika americké policie přijde jako hodně divná a spíše totalitární, než demokratická. V první řadě totiž prostituci považuju za obchod mezi určitým počtem účastníků, do kterýho nikomu jinýmu nic není (pokud je to ovšem projev jejich svobodné vůle nikým ani ničím neovlivněné). Ale to jsem odbočil. Film podle mě nestojí ani za podívání, protože jen kombinuje motivy všech ostatních kriminálních amerických snímků a to navíc velice nudnou a nezáživnou formou. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Na scénáři tohole snímku pracovalo přibližně 6 lidí - od režiséra, střihače, kameramana až přes hlavního herce Charlieho Sheena...a je to brak...ale velmi dobře natočenej! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v amerických státech Kalifornie (Los Angeles) a Arizona (Tempe, Goodyear, Buckeye, Phoenix). (BMW12)

Reklama

Reklama