Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem si říkal, že trochu zdlouhavé, pak že trochu okatě vykonstruované, ale nakonec jsem pochopil, že to je relativně malá daň pro vykreslení pointy a pro ten správný efekt v podání šokujícího britského humoru černějšího, než ta nejsilnější káva. Martin McDonagh ukazuje scenáristický i režisérský talent hned ve své filmové prvotině - zajímavé dialogy, sebevědomá kamera - a servíruje velmi vyjímečnou jednohubku, která utkví v paměti mnohem déle, než bývá u krátkometrážních snímků zvykem. 8/10 ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Osobitý snímek napěchovaný černým humorem a všudypřítomnou smrtí. Na můj vkus až přespříliš utahané s nevyrovnaným tempem. Některé pasáže opravdu zaujmou, ale bohužel jsou pravidelně prokládány těmi nudnějším. A tak se jedná o rozdrobený a malinko přeceňovaný film. Herecké výkony na úrovni. Bohužel nějaké šokující vypointování se nedostaví a tak film pádá do vod průměru. Ovšem s tou výjimkou, že je tak "divný", že po nějakou dobu utkví v hlavě a to zaslouhou McDonagha, který má svůj originální rukopis a podivně atraktivní pohled na svět. Každopádně zajímavý zářez! P.S. Historka o krávě se zaraženými větry krásně definuje celý film. Nafouklý a nekompaktní! [60%] ()

Reklama

gezper 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční nástup britského černého humoru, který je držen po celou dobu nekompromisním, ale jednoduchým dějem i pointou. Taková krátká chuťovka od tvůrce pozdějších skvělých In Bruges, ke kterým to má sice ještě hodně daleko, ale na prvotinu nezvykle dobré. Jen tak dál chlape, na právě do kin přícházivších Seven Psychopaths jsem velice zvědav. [70%] ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nářez sahající do výšin takřka kurevských s černočerným vtipem atakujícím hranice Mléčné Dráhy. To že je McDonagh übertalentovanej tvůrce jsem zjistil až letos na filmovém čsfd víkendu díky jeho celovečerním vBruggování, což je film mající jeden z trumfů úplně stejný, jako Six Shooter - geniální Brendan Gleeson (který se tímto stal plnohodnotným kandidátem do mé osobní herecké topky a Mifune Toširó už brousí katanu v pokusu poslední pozici obhájit). Na minimálním prostoru jednoho vlakového vagonu (pravda, ještě nemocniční začátek a hlavně kravská ohrada) se tu rozehrává záležitost neskutečně dobře propojující černočerný humor s naprosto vážnými scénami a to všechno rámuje sebranka podivných existencí, díky kterým se zdá, že co irčan, to jeté hovado, co chlastá před jedenáctou a zdraví ovce. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Aj keď som sa v Bruggách nenakopol na McDonaghovu strunu stopercentne, práve tento vyšperkovaný krátky počin mi jasne ukázal, že Martin moc dobre vie, čo robí. Paleta nekonečnej zábavy a kvalitnej filmárčiny splasnutá do necelej polhodinky. Tento chlapík je pánom svojho remesla a do budúcna s ním treba určite rátať. Bruggám musím dať ešte jednu šancu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)
  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)
  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)

Reklama

Reklama