Reklama

Reklama

7 ½ Phere

  • Indie 7 ½ Phere (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Asmi Ganatra přichází k jedné bombajské rodině s tím, že hodlá jejich poslední rodinnou svatbu zpracovat jako televizní seriál. Rodina nejprve souhlasí, brzy si ale uvědomí možnou ztrátu soukromí a od dohody ustoupí. Manoj, jeden ze členů rodiny, bere situaci do svých rukou a jedná za zády svých příbuzných. Pomůže Asmi nainstalovat v domě skryté kamery. Jakmile se kamery zapojí, z Joshisovy skříně se začínají valit kostlivci. Situaci ovládá všeobecný zmatek. Manoj otevřel Pandořinu skříňku… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

7 ½ Phere se mi jeví jako nepovedený remake Bouřlivé svatby, o 4 roky staršího indického filmu, jemuž se podařilo posbírat řadu ocenění, a to i v Evropě. Opět je tu rodina připravující se na svatbu, opět se objevují rodinná tajemtsví, opět panuje nejistota, kdo si nakonec získá srdce nevěsty, opět... podobností je více. Film je však více odlehčený, rodinné vztahy méně komplexní, vedlejší linie se uzavírají v méně vhodné chvíle. Film se též pokouší o společenskou kritiku - obouvá se do pokrytectví diváků (my zlí televizáci točíme lži, ale takové, které chcete vidět), televizních producentů i tvůrců (my zlí televizáci točíme lži a kazíme lidem život) i řady dalších (nejenom) indických nešvarů (úplatky atd.). Je to ovšem jenom plané žvanění, nakonec se film před touhami svého diváka pružně ohne. Ale nevím, zda si divák nechá takhle srát na hlavu. Ten, jemuž se kritika líbila, vidí, že autoři jsou nedůslední. Ten, jemuž se nelíbila a poznal se v ní, asi jen těžko odpustí filmu jen proto, že se mu za pár minut zase podbízí. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se tady prakticky nevyskytovaly žádné písničky a tanečky a naopak tady byly docela slušné pokusy o humor, byl to jeden z těch povedenějších Bollywoodů. I když na tak mimořádně ošklivého hlavního hrdinu jsem si zvykala téměř celý film. ()

Reklama

Reklama