Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trojdielna televízna adaptácia románovej trilógie súčasného francúzskeho sutora Henryho Troyata. Rozsiahla kronika buržoáznej rodiny. V jej osudoch rezonuje problém hľadania citovej a spoločenskej sebarealizácie u mladej generácie. Vrcholí trpkou dezilúziou z bezmocnosti voči zákonom meštiackej morálky a materiálnej závislosti. (STV)

(více)

Recenze (2)

kebom 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé je sledovať v tejto inscenácii mladých hercov, "sľubnú" mladú generáciu, ktorá sa v priebehu niekoľkých rokov preriedila snáď iba na M. Kramára a I. Gogáľa. Musím povedať, že je to na škodu, dnes sa to dosť prejavuje v ultraslabých hercoch a neexistujúcej generácii hercov, ktorí mali vzísť z tohto obdobia. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Konfrontace naivní, rozmazlené dospívající generace se všemi neřestmi a hříchy světa dospělých ve vyspělé západní civilizaci. Srovnat se s pokrytectvím, bezpáteřností, prospěchářstvím a intrikami (zvláště stárnoucích bab), ne každý beze šrámů na duši zvládne. Jak čas v příběhu postupuje, mladí si hledají své místo, přesto si ale odkaz nesou, zvláště když se z jejich otce stává postupně vrtkavý a pošetilý stařec. Druhá část děje je poněkud nekonzistentní. Nabízí se, že nebylo vše dramaturgicky zvládnuto tak, jak bylo myšleno v předloze. V době uvedení této trilogie zde asi nikoho nenapadlo, když se pohoršoval nad sobectvím a dekadencí řady postav a rozvráceností rodin v kapitalistické cizině, že to tu zanedlouho bude naprosto stejné. 75%. ()

Reklama

Reklama