Reklama

Reklama

Bytost

  • USA The Entity (více)
Trailer

Obsahy(1)

Carla Morenová je ve svém pokoji kýmsi surově napadena a znásilněna. Nikdo, včetně manžela, jí ale nevěří, že útoky záhadné bytosti se opakují, ačkoli má tělo samou modřinu. Když se Carle nepochopitelným způsobem porouchá auto a ona se málem zabije, poslechne svou přítelkyni Cindy a vyhledá pomoc psychologa doktora Sneidermana. Ten s ní probírá její dětství a mládí a společně skládají mozaiku událostí, které by mohly nynější útoky vysvětlovat. Doktor Sneiderman usoudí, že útoky jsou jen Carliny představy, s jejichž pomocí se snaží vyrovnat s rozličnými životními traumaty. Carla s jeho závěry nesouhlasí a když ji chce doktor hospitalizovat, odmítne a rozhodne se čelit útokům dál sama a zůstat se svými dětmi. Nedlouho nato se Carla seznámí se dvěma parapsychology z místní univerzity, kteří ji vyslechnou a rozhodnou se věci přijít na kloub. K pokusu se dostaví i doktor Sneidrman, který parapsychologii nevěří a chce Carlu za každou cenu chránit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jako horor nic moc, konfrontační fáze jsou sice zručně sehrané a přicházejí nečekaně rychle, nicméně násilný hudební doprovod absolutně likviduje jakékoliv záchvěvy atmosféry. Napomáhá tomu i fakt, že zdejší duch místo bouchání s dveřmi a zhasínání světel hned od začátku znásilňuje hlavní protagonistku. Značně rychlý úvod zároveň znemožňuje postupné gradování scén, takže veškerá další napadnutí jsou spíše repeticí obohacenou o klasické motivy (rozbíjení oken atp.). O poznání přívětivější by byl psychologický pohled, který je však dost ztížen faktem, že svědkem paranormálních jevů se postupně stává čím dál více postav, takže nedává příliš velký smysl. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený horror bez "strašidelných" vizuálních orgií monster a cákanců krve - sice s pár zbytečnými klišé (doktor zamilovaný hero), ale také s příjemně hutnou atmosférou, přesvědčivými herci, hodně dobrým hudebním/ruchovým podkladem, rozkošným závěrem a hlavně s brutálně šarmantním "záporákem". Přehodnocuji žebříček objektů své platonické sexuální touhy - I know I don't have to leave the door open, Mr. Entity... ♥ ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu jsem nabyl dojmu, že mám co dočinění s nejlepším duchařským hororem vůbec. Žádnej dlouhej únavnej úvod, první setkání s duchem proběhne už někdy v páté minutě a není to žádné posunutí hrníčku o jeden centimetr nebo zhasnutí světla, ale pořádně důraznej střet, jenž bývá v ostatních podobných filmech k vidění až krátce před závěrečnými titulky. Atmosféra by se dala krájet, hudební podkres mi zpočátku přišel příliš rušivý, ale časem jsem si na něj zvyknul a přiznávám mu velikou působivost. V druhé polovině však dojde ke zbytečnému natahování a opakování, entita se začne projevovat trikově ne zrovna excelentními světelnými jevy, takže absolutní nadšení mírně upadá, ale i tak se jedná o duchařskou špičku. Horror movie of the year ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Ten film je naprosto šílený, ani ne tak svým zpracováním, jako tím, že je točený podle skutečné události. Co je horšího, než bezmoc? Co je horšího, než nedůvěra ostatních? Co je horšího, než vědomí, že nikdo nemá možnost vám pomoct? Dusný a strhující horor s pěkně temnou atmosférou. Film, který nic neskrývá. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Pôsobivý psychologický horor o žene, ktorá je opakovane znásilňovaná neznámou bytosťou a je pre ňu prakticky nemožné sa tejto sile brániť. Navyše odborníci i jej známy ju považujú za blázna. Silná atmosféra, presvedčivý herecký výkon Barbary Hershey a napätie, ktoré sa dá krájať. Jeden z mojich obľúbených hororov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Syn skutečné Carly Moran popisoval, jak byla jeho matka při jednom z útoků odhozena a uhodila se do hlavy. Když se pokusil zakročit, byl taktéž odhozen a zlomil si ruku. Během natáčení této scény si David Labiosa hrající Billyho přivodil stejné zranění. (HellFire)
  • Carla Moran se po událostech ztvárněných ve filmu celkem pětkrát stěhovala, ale útoky nepřestaly. Po přestěhování do Texasu náhle útoky ustaly, a to po dvou letech. (HellFire)
  • Podobný prípad sa mal skutočne odohrať v roku 1974. O takých zážitkoch hovorí žena menom Doris Bither z Kalifornie. (joske88)

Reklama

Reklama