Reklama

Reklama

Bytost

  • USA The Entity (více)
Trailer

Obsahy(1)

Carla Morenová je ve svém pokoji kýmsi surově napadena a znásilněna. Nikdo, včetně manžela, jí ale nevěří, že útoky záhadné bytosti se opakují, ačkoli má tělo samou modřinu. Když se Carle nepochopitelným způsobem porouchá auto a ona se málem zabije, poslechne svou přítelkyni Cindy a vyhledá pomoc psychologa doktora Sneidermana. Ten s ní probírá její dětství a mládí a společně skládají mozaiku událostí, které by mohly nynější útoky vysvětlovat. Doktor Sneiderman usoudí, že útoky jsou jen Carliny představy, s jejichž pomocí se snaží vyrovnat s rozličnými životními traumaty. Carla s jeho závěry nesouhlasí a když ji chce doktor hospitalizovat, odmítne a rozhodne se čelit útokům dál sama a zůstat se svými dětmi. Nedlouho nato se Carla seznámí se dvěma parapsychology z místní univerzity, kteří ji vyslechnou a rozhodnou se věci přijít na kloub. K pokusu se dostaví i doktor Sneidrman, který parapsychologii nevěří a chce Carlu za každou cenu chránit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený horror bez "strašidelných" vizuálních orgií monster a cákanců krve - sice s pár zbytečnými klišé (doktor zamilovaný hero), ale také s příjemně hutnou atmosférou, přesvědčivými herci, hodně dobrým hudebním/ruchovým podkladem, rozkošným závěrem a hlavně s brutálně šarmantním "záporákem". Přehodnocuji žebříček objektů své platonické sexuální touhy - I know I don't have to leave the door open, Mr. Entity... ♥ ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Hodně působivý a inteligentní horor, který vznikl v době začínající invaze vrahounů v maskách, kosících puberťáky. Nesází moc na efekty (nejlepšími scénami jsou paradoxně ty, v nichž se toho zdánlivě moc neděje), zato se opírá o scénář s hlavou i patou a o herecké výkony. A daří se mu to, což není zrovna málo s ohledem na námět, se kterým by se za slabšího vedení mohl film velmi lehce zvrhnout v nablblé béčko. Anebo v kopii Hooperova a Spielbergova nesourodého Poltergeista. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že to bude o něčem jiném. Už jen to, že hned v prvních pár minutách se duch projeví tak brutálně, je chyba, aspoň co se týče budování napětí. Spíš než horor jsem to viděla jako mysteriózní film o tom, jak onu bytost zneškodnit s přispěním vědy, což strašidelnosti ubírá ještě víc. Největším pozitivem je pro mě výkon hlavní hrdinky, které mi bylo líto, sem tam dobrá atmosféra a hudba. Doktor mi vadil. Že to je podle skutečné události se mnou moc nehnulo. A chvílemi jsem se strašně nudila. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Velmi sugestivní a silný horror natočený podle skutečné události, který je z hlediska žánru pozoruhodný především pro svou podobnost s Hooperovým Poltergeistem, který je ale o rok mladší. Film o opakovaném znásilňování matky tří dětí u širokého publika samozřejmě propadl a byl tak neprávem zapomenut. Rozhodně jde o pozornosti hodnou záležitost s několika silnými scénami, které z hlavy jen tak nedostanete. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po odporúčaní z diskusii k Paranormal Activity na tento film od Rogue musím dať za pravdu že PA je čajíček oproti tomuto neznámemu kúsku. Film šlape na solídne obrátku od úvodu, scény aktivity Entity sú doprevádzané nádherným dunením a rozhodne Entita sa s tým nesere a ide si po tom čo chce hneď od začiatku. Prvá scéna znásilnenia je geniálna vzhľadom na jej spracovanie ako by bola znásilnená nejakým hmotným votrelcom. Všetko vyvrcholí znásilnením pred jej vlastnými deťmi. Beznádej vyplýva z toho že obeti nechce nikto z triezvo uvažujúcich doktorov uveriť a aj keď narazí na ľudí, ktorí sa zaujímajú o paranormálne javy, odohnanie Entity je zdá sa nad akékoľvek ľudské sily. Naviac obligátne podľa skutočnej udalosti tomu filmu pridáva na sile a ako dokáže byť taká posledná veta v textovej forme na záver filmu úderná sa môžete presvedčiť ak zhliadnete práve The Entity. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Podobný prípad sa mal skutočne odohrať v roku 1974. O takých zážitkoch hovorí žena menom Doris Bither z Kalifornie. (joske88)
  • Martin Scorsese umístil film na jedenáctou příčku seznamu nejděsivějších filmů všech dob. (Terva)
  • Carla Moran se po událostech ztvárněných ve filmu celkem pětkrát stěhovala, ale útoky nepřestaly. Po přestěhování do Texasu náhle útoky ustaly, a to po dvou letech. (HellFire)

Reklama

Reklama