Reklama

Reklama

Bytost

  • USA The Entity (více)
Trailer

Obsahy(1)

Carla Morenová je ve svém pokoji kýmsi surově napadena a znásilněna. Nikdo, včetně manžela, jí ale nevěří, že útoky záhadné bytosti se opakují, ačkoli má tělo samou modřinu. Když se Carle nepochopitelným způsobem porouchá auto a ona se málem zabije, poslechne svou přítelkyni Cindy a vyhledá pomoc psychologa doktora Sneidermana. Ten s ní probírá její dětství a mládí a společně skládají mozaiku událostí, které by mohly nynější útoky vysvětlovat. Doktor Sneiderman usoudí, že útoky jsou jen Carliny představy, s jejichž pomocí se snaží vyrovnat s rozličnými životními traumaty. Carla s jeho závěry nesouhlasí a když ji chce doktor hospitalizovat, odmítne a rozhodne se čelit útokům dál sama a zůstat se svými dětmi. Nedlouho nato se Carla seznámí se dvěma parapsychology z místní univerzity, kteří ji vyslechnou a rozhodnou se věci přijít na kloub. K pokusu se dostaví i doktor Sneidrman, který parapsychologii nevěří a chce Carlu za každou cenu chránit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento starý horor mě zaujal na stránkách mého oblíbeného záhadologického časopisu Enigma. Skutečnost, že se snímek zakládá z velké části na skutečné události mě společně s tím, že jde o duchařinu zaujal snad nejvíce. Část kdy je hlavní hrdinka Carla bezradná a neví, zda se jí její zážitky zdály, nebo se skutečně děly mě velmi zaujala. Také herectví hlavní herečky bylo docela uspokojivé. Smutný je ovšem fakt, jak poslední třetinu filmu rozjedou parapsychologové svou science fiction. Na jedné straně je psychiatr, který odmítá věřit nadpřirozeným úkazům a na druhé straně zase záhada přitažená za vlasy. V jednu chvíli jsem si docela myslela, že z bytosti udělají nějakého ufona, který snad nemá co dělat. Abych to shrnula , tak to bylo poutavé, zajímavé, ale občas trochu přehnané. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný hororový thriller se zajímavým tématem. Ten jde ostatně ještě dál, než Spielbergův a Hooperův Poltergeist. Sidney J. Furie (mimochodem zajímavé příjmení :-)) podle skutečného případu rozehrává povedenou hru neviditelného trýznitele a jeho oběti - matky tří dětí. Bez zbytečných efektů a s povedenou atmosférou se mu podařilo vytvořit pozoruhodné dílo, jenž rozhodně stojí za vidění. 70% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční horor, ve kterém se jde hned od začátku sice hodně tvrdě na věc, ale s příchodem závěrečných titulků mě ulpěla pachuť v ústech hlavně kvůli tomu, že celý příběh vlastně není vůbec nijak dovyprávěn a proč se to vůbec té ženské dělo. Určitě si zjistím zda-li jde o skutečný případ. Body navíc Bytost získává hlavně za nadupanou nepříjemnou hudbu, když neviditelná Bytost přichází. 40% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bytost mě lákala na horor vysokým procentuálním skóre, ale dostavilo se vystřízlivění. Myslím, že je to jeden z případů, kdy je hodnocení ovlivněno nostalgií. Zpracování a výkony odpovídají televiznímu provedení a jde pouze o průměr. Navíc v mých očích Bytosti ubližuje i sveřepá snaha prodat zápletku jako příběh ze života a sexuchtivý duch ve mě bohužel nevyvolává hrůzu, ale cukání koutků úst. Abych ten film bral vážně, musel by sám sebe brát mnohem méně vážně. Horor je pro mě hra s lidskou předstvivostí a v momentě, kdy se mně někdo pokouší parapsychologii představit jako seriózní vědu, u mě končí. Celkový dojem: 25 %. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nymfomanky by mali radosť. Ale vážne. Nechať sa dennodenne ( bez súhlasu ) preťahovať nejakým sparchantelým paranormálnym nadržancom, na to treba odvahu ( a kondičku ). Film nestavia na triky ( aj keď je ich tu akurát ) a masky, ale dáva prednosť atmosfére, ktorá je viac než obstojná a robí z filmu nadpriemerný kúsok v žánri. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Podobný prípad sa mal skutočne odohrať v roku 1974. O takých zážitkoch hovorí žena menom Doris Bither z Kalifornie. (joske88)
  • Martin Scorsese umístil film na jedenáctou příčku seznamu nejděsivějších filmů všech dob. (Terva)
  • Pro scény, kde se entita dotýká Carly Moran (Barbara Hershey) vymyslel tým speciálních efektů systém přístrojů, pomocí kterých byli schopni foukat horký vzduch. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno