Reklama

Reklama

Bytost

  • USA The Entity (více)
Trailer

Obsahy(1)

Carla Morenová je ve svém pokoji kýmsi surově napadena a znásilněna. Nikdo, včetně manžela, jí ale nevěří, že útoky záhadné bytosti se opakují, ačkoli má tělo samou modřinu. Když se Carle nepochopitelným způsobem porouchá auto a ona se málem zabije, poslechne svou přítelkyni Cindy a vyhledá pomoc psychologa doktora Sneidermana. Ten s ní probírá její dětství a mládí a společně skládají mozaiku událostí, které by mohly nynější útoky vysvětlovat. Doktor Sneiderman usoudí, že útoky jsou jen Carliny představy, s jejichž pomocí se snaží vyrovnat s rozličnými životními traumaty. Carla s jeho závěry nesouhlasí a když ji chce doktor hospitalizovat, odmítne a rozhodne se čelit útokům dál sama a zůstat se svými dětmi. Nedlouho nato se Carla seznámí se dvěma parapsychology z místní univerzity, kteří ji vyslechnou a rozhodnou se věci přijít na kloub. K pokusu se dostaví i doktor Sneidrman, který parapsychologii nevěří a chce Carlu za každou cenu chránit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Časem lehce zaprášený, avšak stále děsivý horor o sexuchtivém démonovi. Dvouhodinová stopáž sice podkopává nohy tomu údernému startu, ale to nic nemění na tom, že pořád se jedná o mimořádný zážitek. Hlavně ve chvílích duchových radovánek, kdy za doprovodu Bernsteinovo (o tři roky později komponoval hudbu ke Cravenově The Nightmare on Elm Street) pekelně burácejícího podkresu vám film nedovolí se nadechnout. Takže dneska, v záplavě novodobých ghost stories, slouží jako perfektní balzám pro diváky vyhledávající starou školu. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Hodně působivý a inteligentní horor, který vznikl v době začínající invaze vrahounů v maskách, kosících puberťáky. Nesází moc na efekty (nejlepšími scénami jsou paradoxně ty, v nichž se toho zdánlivě moc neděje), zato se opírá o scénář s hlavou i patou a o herecké výkony. A daří se mu to, což není zrovna málo s ohledem na námět, se kterým by se za slabšího vedení mohl film velmi lehce zvrhnout v nablblé béčko. Anebo v kopii Hooperova a Spielbergova nesourodého Poltergeista. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Velmi sugestivní a silný horror natočený podle skutečné události, který je z hlediska žánru pozoruhodný především pro svou podobnost s Hooperovým Poltergeistem, který je ale o rok mladší. Film o opakovaném znásilňování matky tří dětí u širokého publika samozřejmě propadl a byl tak neprávem zapomenut. Rozhodně jde o pozornosti hodnou záležitost s několika silnými scénami, které z hlavy jen tak nedostanete. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jeden ze špičkových duchařských hororů, které v klidu strčí do kapsy moderní remaky. Snímek, který dokazuje, že nejlepší éra hororových snímků byla osmdesátá léta. Entity by měla být pro každého fandu tohoto žánru doslova povinnost. Napětí, které vás neopustí od samotného začátku do závěrečných titulků. A skutečně dobré herecké výkony založené na skvělém scénáři. Ať se jedná o horor podle skutečné události nebo ne, jedno je jisté... na Bytost - Entity se určitě znovu podívám. 85% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny filmu jsou skoro na 5 hvězd, závěr až na finální tečku je snad skoro na odpad. Bytost jsem viděl už kdysi jako chlapec ještě s mlíkem u brady a tehdy se mi moc nelíbila, snad jen ty hanbaté scény:) Po letech už je to o hodně lepší zážitek ( hanbaté scény už tak neprožívám:) a ty první dvě třetiny jsou vynikající duchařinou, ne příliš strašidelnou, ale strhující a napínavou, vše ale směřuje k "technickému vyvrcholení" v rámci laboratorního pokusu a to je hooodně nepovedené, ale údajně to byl film podle skutečných událostí, no budiž..pak ale přišla finální tečka v podobě jedné jediné věty a zas mi to zlepšilo náladu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Martin Scorsese umístil film na jedenáctou příčku seznamu nejděsivějších filmů všech dob. (Terva)
  • Carla Moran se po událostech ztvárněných ve filmu celkem pětkrát stěhovala, ale útoky nepřestaly. Po přestěhování do Texasu náhle útoky ustaly, a to po dvou letech. (HellFire)
  • Syn skutečné Carly Moran popisoval, jak byla jeho matka při jednom z útoků odhozena a uhodila se do hlavy. Když se pokusil zakročit, byl taktéž odhozen a zlomil si ruku. Během natáčení této scény si David Labiosa hrající Billyho přivodil stejné zranění. (HellFire)

Reklama

Reklama