Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

imf 

všechny recenze uživatele

Lepší než Pánská jízda, horší než většina ostatních českých filmů. Mistr Kotík si ani druhým filmem nenapravuje vizitku a opakovaně dokazuje, že neví co dělá, ať už s tužkou v ruce nebo režijní sesličkou na zadku. Je smutné vidět relativně talentované herce v hlavních rolích, kterak se dusí ve stísněném taxíku a replikách, posunujících rozhovory odnikud nikam. Pravé inferno se ale opakuje v rádoby sitcomových interiérech, kde se řeší dějová vata. A u Kotíka tohle označení můžete brát doslova. Vtipy utekly, nadsázka se odstěhovala na Island a logika si vzala dovolenou. Jinými slovy není jediného důvodu, proč byste s tímhle filmem měli sdílet společný myšlenkový prostor. Pokud tedy nejste sebevrazi. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Všechno nejlepší! je lehké komediální dílo s ústředním párem a několika proměnnými doplňky. Souznění, škádlení i roztrpčení jezdící dvojice má potřebné kouzlo, to ostatní uspokojí již méně. Preiss kraluje, udává tempo i náladu. Jeho kultivovaný projev v eleganci pozvedává úroveň komunikační i dějovou. Někoho potěší, dalšího slovní přestřelka uzavřená ve skleněném vakuu nudí. Hlavní postavou snaživé veselohry je Jarda (zajímavý Jan Dolanský), lehkomyslný taxikář v očekávání narozeninové pohody. Životem se snaží bavit a s každým se pokouší vyjít v dobrém. Kritika v hecování přináší chvilky uražené mužské ješitnosti. Na druhou stranu, pokud se lze ze všeho vymluvit, problémem se nejeví žádná nešťastná okolnost. Vrcholem příběhu je Jindřich Požár (vynikající Viktor Preiss), Jardův nechtěně vytrvalý spolujezdec. To on dodává filmu veškerý šarm v nahé kráse nenucené přirozenosti. Zkušenost si dobírá mládí, manipuluje i zachraňuje. Hlavní ženskou postavou je Sylva (příjemná Vendula Křížová), Jardova manželka v rozčarování nečekaného odhalení. K výraznějším postavám patří také zaskočený provozovatel taxislužby (Pavel Zedníček) a jeho černá můra a dávný kamarád Chroust (zajímavý Jan Vondráček) s výhružným strašákem vydírajících slov svého kontrolujícího zaměstnání. Z dalších rolí: ochotná sekretářka Evička (příjemná Tereza Kostková), zmatená stará šéfova tetička (Jana Hlaváčová), Jindřichova bezelstně upřímná sestra Libuše (zajímavá Jana Štěpánková), nesmlouvavě tvrdý a vděčný podnikatel (Tomáš Matonoha), prodejný Jindřichův právník (Jaromír Dulava), naivně hloupoučká milenka Lenka (Izabela Kapiasová), či Jardův nejlepší kamarád a malíř Tom (Pavel Šimčík). Není to průser, ale zápletka má hluchoněmou pointu a vše mizí do ztracena. Preiss je osobnost a sám vše pozvedává strmě vzhůru. Škoda té celkové nevyrovnanosti. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

První film Martina Kotíka byl otřesný z hlediska formy, ale dost často mě rozesmál. A herci dobře hráli. Což o tomto kousku platí úplně naopak. Po technické stránce je VN lepší než PJ (která střídala jen mechanismus "interiér-exteriér-vtip"), má dobrou hudbu, ale Jan Dolanský je překvapivě mdlý, Viktoru Preissovi zřejmě bude slušet jen televizní obrazovka, ovšem hlavně mě neuvěřitelně SRALO jak nepokrytě, bez invence a pitomě míří snímek k té vpravdě debilní moralitě, která po různých neuvěřitelných zkratkách (jak v ději, tak v jednání postav) vyznívá jako parodie. Navíc opravdu "zvláštních", či spíše nefunkčních scén je tam víc (ty s tetičkou ne, spíš bych za všechny uvedl "sexy prádélko Alice Bendové.") To jsem fakt zíral. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení, od tohoto filmu jsem skutečně nečekal nic, jelkož mám stále v paměti otřesnou Pánskou jízdu. Nyní mi však režisétr nabídl uzavřený příběh, nějaký vývoj postav a dokonce i několik chtěně vtipných okamžiků. V. Preiss a J. Dolanský hrají slušně, což však nemohu říci o ostatních postavách. A ty závěrečné pointy a zvraty mě prostě bavili a bylo mi jedno, jetsli jsou přitažené za vlasy či ne. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Což o to, projížďka po Praze to byla pěkná,od krásného Jana Dolanského bych se nechala nejen svézt, ale dokonce i svést:o), ale to je bohužel tak všechno. Já upřímně doufám, že mu už někdo dá nějakou pořádnou roli, protože tady prostě nebylo co hrát. Viktor Preiss je rozený dramatik, takže vážně nechápu, proč se na stará kolena pouštěl do komedie. O ostatních hercích není třeba se zmiňovat, to totiž nejsou žádní herci, jen estrádní televizní figurky. Nudná záležitost, která nad odpadem balancuje na velmi tenkých drátkách. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)
  • Jan Dolanský pro inspiraci k ztvárnění své role před natáčením hodně jezdil taxíkem a vyptával se různých taxikářů. (hippyman)
  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)

Reklama

Reklama