Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

E lan 

všechny recenze uživatele

Podle všech recenzí co jsem k tomuto četl se mělo jednat o velmi slabou komedii, navíc trapnou. Naštěstí to tak hrozné není - už to, že při nemoci dokáže komedie udržet pozornost a sem tam se člověk usměje je přesně to, čemu říkám průměr. Scénář opravdu trochu skřípe, ale když nad tím člověk nepřemýšlí, tak se to opravdu dá... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

že martin kotík nepatří k dobrým režisérům,lze poznat z jeho nadupané tvorby:-)ale tohle je podle mě nesmyslně podhodnocené.skvělý viktor preiss a veliká naděje jan dolanský,rozehrají vtipnou a svižnou noir komedii,o jednom ukecaném taxikáři.trefné vtípky a skvělé hlášky.pro mě určitě veliké překvapení,u kterého jsem se fakt natlemil.bez pochyb kotíkův nejlepší film,nebo spíše jediný film:-) ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Kotik se zlepsuje, ale poooomaaaaaluuuuuuuuuu.... odhadem to bude trvat tak jeste dobre 3-4 filmy, nez to na divakovi nezanecha trvale nasledky. Viktor je v klidu, Honza taky, ale ten scenar. Nemusi prset, jen kdyz skape. Ale aspon jsem videl v taxiku Zuzanu Scerbovou - a z te rozhodne neco bude ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

KALAMITA! Hlavná postava v podaní Jana Dolanského je katastrofa. Jediný úctyhodný herecký výkon servíruje pán Preiss, ktorý vyniká v tomto hereckom prepadlisku. Zbytok osadenstva(hlavne v interiéroch, to je peklo) pôsobí ako z Ordinácie v ružovej záhrade = strach a des. Humor je na nule. Morálne posolstvá mi nevadia, aspoň nejaký prínos má tento film. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Martin Kotík ukázal, že umí něco víc než jen Pánskou jízdu, ale přesto celá snaha zůstala jaksi na půl cesty. Škoda že se za něj nepostavil nějaký zkušenější dramaturg a neupozornil ho, že kostra příběhu je víceméně v pořádku. Obsazení je více než skvělé (duo Preiss-Dolanský se zasloužilo hodně na mém hodnocení), ale vedlejší dějové "linie" - šéf taxislužby Zedníček, jeho "vypečený" kamarád Vondráček a zejména dementní tetička Hlaváčová (marně jsem dumal, zda zde Jana Hlaváčová plnila nějakou prohranou sázku a nebo zda ji na starší kolena šouplo) celý film nejenom že rozmělňují, ale vnášejí do něj zbytečnou křeč a trapnost... A je to škoda, protože i přes tyto chyby je film vcelku příjemným (byť spíše televizním) filmem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)
  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)
  • Jan Dolanský pro inspiraci k ztvárnění své role před natáčením hodně jezdil taxíkem a vyptával se různých taxikářů. (hippyman)

Reklama

Reklama