Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle klasického románu Mary O´Harové bylo natočeno dobrodružné drama o přátelství dospívající dívky a divokého hříběte. Katy je dcerou rančera, jenž chová koně, a jejím jediným přáním je pracovat na rodinné farmě ve Wyomingu. Otec však chce dívence zajistit lepší budoucnost a pošle ji do exkluzivní soukromé školy. Jenže Katy se tam cítí jako vyděděnec a touží po návratu domů. A když si jednoho dne vyjede do lesů, objeví krásného černého mustanga a pocítí, že je se zvířetem spjata zvláštním poutem. Dá mu jméno Flicka a rozhodne se, že z něj udělá šampióna, přestože otec o divokém koni ve stádu nechce ani slyšet… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

jafuska 

všechny recenze uživatele

naprosto krásný film o lásce holky k krásnýmu koni- mustangovi, na celý život budu přesvědčena, že lidi nikdy nemůžou nahradit lásku tak jako to dělají zvířata, krásné přátelství mezi těmito dvěmi láskami,skvělé herecké obsazení , krásný děj, smutný, i slzy mě ukáply,kor když kun umíral, a rozhodovalo se jestli bude žít nebo ne. Co ktomu dodat? kdo má rád zvířata, přirodu, romantiku, tento film je určen jim, kdo nemá, nebo má jiné hodnoty, at se na to nedívají, nepochopily by, o co tady vlastně celou dobu šlo, a určitě by to hodnotily méně, přitom tento film je vynikající, plné emocí, a smutných scén, kdo má srdce na pravém místě,pochopí vše. ()

smazilek 

všechny recenze uživatele

Žádný film o koních mi neuteče, ale tady nuda..... závěr filmu který je věnován svobodě a nezávislosti mustangů, hned poté co si hlavní hrdinka i toho svého milovaného mustanga pěkně ochočí a strčí do ohrady.... no tak ten mi fakt připadal jako výsměch.... hlavně že bojuje o jejich záchranu na svobodě!!! ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jak ohodnotit tento film. Na první pohled se totiž může zdát, že se jedná jen o průměrný doják o přátelství divoké klisny - mustanga a dospívající dívky. Zkrátka se to může jevit jako průměrný film, který z vás chce vymáčknout nějaké ty emoce. Ale to je jen jeden náhled. Pokud vás však ten film chytne a vy se do něj zakoukáte, tak, jako se to stalo mně, tak v tom filmu uvidíte něco mnohem víc. Uvidíte v něm touhu po svobodě, po prosazení vlastní svobodné vůle. Uvidíte v něm jednu dívku, která chce jen mít kamarádku, kterou nachází v té divoké klisně, a trochu svobody od svého otce. Uvidíte v něm divokou klisnu, která chce jen jediné, a to sice být svobodná a moci si dělat to, co chce. Zkrátka toto je film, který mne nemohl nechat chladným a ač jsem měl původně v plánu v tu dobu sledovat jiný film, tak jsem se zcela náhodně dostal právě k tomuto filmu, který mne ale nakonec velice příjemně překvapil. A ten film se mi líbil ještě z jednoho důvodu. Mám velice rád zvířata a zdeu byla ona klisna velice sympatická a její přátelství s onou dívkou tak hluboké, že na konci filmu jsem byl dojatý a nestydím se za to. Tohle je prostě úžasný lidský příběh, který udělá radost nejen všem milovníkům koní, ale všem divákům, kteří chtějí vidět opravdovou hloubku přátelství mezi zvířetem a člověkem. Ode mne tento film dostává nakonec čtyři hvězdičky. ()

Ladull 

všechny recenze uživatele

No... jak hodnotit... z hlediska o koních nic netušícího diváka bych řekla: pěkný film, oddechový, dojemný, pěkný konec, i když od začátku naprosto jasný. Celkem pěkně zpracovaný... Jénže... jakožto koňák ho musím trošku shodit. Nemile mě překvapilo několik nebezpečných kousků (a jak jsem se dočetla v zajímavostech, jeden z koní díky tomu zemřel). Bohužel mi ani celkový děj a dojem nemohl pomoci odpustit nesmyslné zacházení s divokým koněm. Ale nemá smysl rozebírat koňácké věci, když jde prostě o film :D Bohužel mě to ale natolik ovlivnilo, že tu hvězdičku jednu musím šoupnout dolů. Na proti tomu musím pochválit parádně odehrané role. Dohromady mi to dá docela příjemný a jednoduchý film :) ()

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Tak to jak ze začátku divoký mustang zažene pumu a tím zachrání Kate to bylo hodně přitažený za vlasy... Jinak je to vcelku hezký film. Mě se líbil, sice tam je pořád dokola téma svoboda, svoboda, svoboda - co jiného také od američanů čekat, ale i tak mě to dojalo. Víc takových filmů o koních a lidech. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Tim McGraw se podílel na psaní písně “My Little Girl“. Jde o jeho první píseň, kterou napsal a také nahrál. (becki_tu)
  • Režisér a produkce si původně přáli do role Mirandy herečku Christie Hayes. Studio ale chtělo Kaylee DeFer. (becki_tu)
  • Film je natočen podle knihy "My friend Flicka" od Mary O'Hary. (Alatiel)

Reklama

Reklama