Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (240)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ocakaval som priemer, takze ma nic v tomto filme neprekvapilo. Prvu polovicu sa to len pomaly rozbiehalo, obcas je tam nejaka lakacka, inac je to trosku nudne, az v tej druhej polovici pritlacil reziser na plyn a zacalo to byt o nieco zaujimavejsie. Uz som si zvykol na napinave filmy Stephena Hopkinsa, ktore maju dobru hororovu atmosferu, ale nikdy nenatocil nic prevratne, avsak filmy ako NOCNI MURA V ELM STREET 5: DITE SNU (1989), PREDATOR 2 (1990), akcny thriller s Tommym Lee Jonesom ZDESENI (1994) alebo dobrodruzny film s Valom Kilmerom a s Michaelom Douglasom LOVCI LVU (1996) sa mi celkom pacili. Hilary Swank som videl v horore asi prvykrat, ale povazujem ju za talentovanu herecku, ktora dokaze zahrat vselico. Ved kto by to povedal, ze zacinala v serialoch BUFFY, ZABIJECKA UPIRU (1992) alebo v teenagerovskom pokracovani serie Karate Kid pod nazvom NOVY KARATE KID (1994) a to asi sama netusila, ze uz o 5 rokov neskor si zahra v oscarovom filme KLUCI NEPLACOU (1999), za ktoreho bola ocenena prvym Oscarom za hlavnu ulohu, druheho Oscara ziskala za film MILLION DOLLAR BABY (2004). Prekvapili ma aj producenti Robert Zemeckis a Joel Silver, ktori su tiez podpisani pod tymto hororom...12.01.2010 ______ Hilary Swank - (Katharine) +++ Stephen Rea - (Otec Costigan) +++ David Morrissey - (Doug) +++ Idris Elba - (Ben) +++ AnnaSophia Robb - (Loren McConnell) +++ William Ragsdale - (Šerif Cade) +++ John McConnell - (Major Brooks) +++ Produkcia: Joel Silver, Robert Zemeckis +++ Hudba: John Frizzell +++ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Na to, ze na tie nabozenske zvasty neverim ani nahodou, to bol veeelmi pozeratelny film. Dokonca v tomto zanri po dlhej dobe fajn zazitok. Malo to dynamiku, spavne mysticku atmosferu, pre ateistu ako ja celkom fajn podane a rozhodne neskalmali herecke vykony. Koniec predvidatelny, ale malo to grady. Davam 3 a pol hvezdy. ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Mno, jak to rict a neurazit. Hilary Swankova ma sice takovej zvlastne natvrdlej kukuc, ale i tak je proste radost se na ni koukat (caste klouzani kamerou po jejich krivkach a nenapadne nakuky do vystrihu nelze ocenit jinak nez ovacemi ve stoje). Hopkins si navic vybral tuze pritazlivy, zatim relativne neozvejkany tema. Dokonce se mu na znacne dlouhou dobu podarilo zakrejt mrnavost poskytnutyho rozpoctu. ALE... aby podobnej film, kde nejsou peníze na efekty, slavil uspech, musi mit neprustrelnej scenar. A poté, co uvidíte konec, mi musite dat za pravdu, ze to se tu fakt nekonalo. Skvele rozehrany, na konci fatalne pros###y. A co maji zamenat ty kamerovy svenky, vedouci do hliny nebo do vody? A co postava kneze, ktera spacha vseho vsudy dva telefonaty? A hlavne, co tech poslednich par vterin? Co to bylo za laci? Sám dávám tři jako 50%, ale pochopim kazdyho, kdo da min. NIcmene stejne jako Damiel se primlouvam za AnnuSophii - tady toho sice nenahraje tolik jako v Terabithii, ale i tak pro me zustava nejlepsi detskou hvezdickou soucasnosti. A s Fanningovou sup do kotle! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Trocha toho náboženského mysticismu, jeden předkřesťanský symbol plus satanismus a máme tu vcelku ucházející horor, který sice nijak neohromí, ale rozhodně nenudí. Lekačky jsou správně načasované, krve je plná řeka, ale nemáte pocit, že byste si měli dát igelit pod televizi, aby se vám nezasvinil koberec. Prostě v rámci žánru film, který se dá považovat za povedený. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film, který v louisianských močálech snad natočili náboženští fanatici. Deset egyptských ran je podáno dostatečně odpudivě, ale příběh je tak blbý a vyústění tak moralizující, že se pak už těm kobylkám a bleskům z čirého nebe leda směju. Ani snad nemá smysl hádat se tady o způsobu boží odplaty, který - místo aby záporáky jednoduše zabil - volí cestu tak komplikovanou, že mi tam chyběly už jen krysy, co mají zuby napuštěné prudkým jedem, které by všechny pokousaly a blábolivé pohádky by byl konec. /26. 12. 14./ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Keď sa Katherine (Hilary Swank) a Ben (Idris Elba) brodia riekou krvi, Ben sa potkne, ľavý rukáv jeho košele a taška sa ponoria do rieky a zmoknú. O chvíľu neskôr, keď z neba začnú pršať žaby, jeho košeľa aj taška sú úplne suché. (Pat.Ko)
  • 50-milionový, podle některých zdrojů až dvojnásobně drahý naboženský horor na tento žánr specializované společnosti Dark Castle Entertainment vydělal distributorovi Warner Bros. během prvního víkendu (6. – 8. 4. 2007) v amerických kinech 10 milionů na pátém místě. Celkový obrat se vyšplhal na 25,1 mil. dolarů. (imro)
  • Až poznáte původních deset egyptských ran, které posloužily jako základ příběhu, všimnete si, že mají jiné pořadí. To, co stačilo Bibli, mělo pro potřeby filmu málo dramatický dějový oblouk. (imro)

Reklama

Reklama