Reklama

Reklama

Hypotéza

  • USA Hypotheses, The
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1988, 6 min

Obsahy(1)

Příběh je groteskní, lehce satirickou animační etudou z oblasti science fiction na téma člověk a vesmír. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Mackin 

všechny recenze uživatele

Z filmů, na kterých se podílel výtvarník Vladimír Jiránek, je Hypotéza rozhodně horším kouskem, který příliš spoléhá na závěrečnou pointu. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Hypoteticky nás stále někdo sleduje. Hypoteticky je veškeré lidské chování kontrolováno a cenzurováno mimozemšťany. Hypoteticky geniálně zpracovaná geniální myšlenka. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Animák výtvarníka Vladimíra Jiránka, nakreslený jeho charakteristickým stylem. O tom, že v zájmu marťanů je nejvíce to, abychom na jejich existenci nevěřili. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Krátká hříčka o vědcích, kteří pomocí matematických výpočtů nakreslí obrázek mimozemšťana, načež přijde vědec jim neznámý, a dokáže, že je jejich hypotéza špatně, a mimozemšťané neexistují. (SPOILER- sám pak odejde, sundá si lidský převlek a odletí talířem na svou planetu). Jiránkova kresba se do vědeckého prostředí vyloženě hodí. Celý film je vykreslen jen v černé a bílé, pomocí kontur. Dlouhé bílé pláště vědátorů tak hezky rezonují v celém vědeckém prostředí filmu. Milé, vtipné. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama