Epizody(13)
-
Exile on Main Street (E01)
-
Aftermath (E02)
-
Dinner Date with Death (E03)
-
French Fight (E04)
-
You Lose, I Win (E05)
-
Rabbit Test (E06)
-
Let's Do Brunch (E07)
-
Teddy Takes Off (E08)
-
The Robbery (E09)
-
Praise Be Praise (E10)
-
An Affair to Remember (E11)
-
Power Play (E12)
-
And the Award Goes to... (E13)
Obsahy(2)
Podarí sa Jackovi Bourdainovi, ktorý bol kedysi skvelým šéfkuchárom, znovu vrátiť na výslnie? Na prípravu veľkolepej hostiny v top reštaurácii Nolita má so svojím tímom len 48 hodín...Bradley Cooper ako Jack Bourdain chcel byť už od detstva kuchárom. Keď sa mu to podarilo a stal sa z neho vynikajúci a obdivovaný šéfkuchár, sláva mu stúpla do hlavy, začal brať drogy dokonca aj pri varení, užíval si s prostitútkami, a tak prišiel o miesto a padol na spoločenské dno. Pomocnú ruku mu podá Frank Langella ako bohatý Pino Lugeria a ponúkne mu miesto šéfkuchára v jeho slávnej reštaurácii Nolita. Musí však za 48 hodín zohnať zamestnancov a pripraviť pohostenie pre vyše tristo ľudí. Jack sa najprv spojí so starými kamarátmi, šéfcukrárom Sethom Richmanom, odborníkom na morské pochúťky Teddym Wongom a majstrom na omáčky Stevenom Daedelusom, ktorý je súčasne aj poriadny zlodej... (oficiální text distributora)
(více)Recenze (64)
Veľká škoda, že vzniklo iba 13 dielov. Na americké sitkomy som náročná a väčšina z nich ma absolútne nezaujíma alebo irituje. Je ťažké medzi nimi nájsť niečo bez nahrávaného smiechu, zábavné a zároveň inteligentné s čiernym alebo cynickým humorom. Šéfkuchař nadivoko mi sadol a náramne sa mi páčili aj jednotlivé postavičky. Fakt veľká škoda toho krátkeho trvania :-( ()
Navštívit kuchyň, kterou obdělávají Bradley Cooper a jeho dlouholetí souputníci náš šéfkuchař nadivoko Zdeněk Pohlreich, určitě by se po jeho visitě na dveřích u hlavního vchodu vyhřívala pověstná plešatá nálepka. A kdo ví, jestli by nebyl zažlucen maximální počet hvězdiček. Menu servírované na zlatém podnosu bylo více než vybrané, ale jeho třináct chodů dostatečně nenasytilo…………vzkaz pro programového ředitele stanice FOX =MÁME JEŠTĚ HLAD!!!!!!!!!!!!!!!= ()
Tento obsahově nesoudržný komentář mi pouze supluje blog, který nemám a deník, který jsem si nikdy nepsala. Jen subjektivní výlev nesouvisející s kinematografií. "Kuchyňské důvěrnosti" mohly být, ale nejsou, skvělým projektem, představují spíš dokonale nevyužitý potenciál. Mám k tomu seriálu ovšem (a zvráceným způsobem právě proto) vztah ryze důvěrný. A dneska dvojnásob. Jedna včerejší chvíle, kdy svázaná respektem jsem nechtěla lhát a zvolila raději upřímnost, mne pronásleduje nepřetržitě. Jak jsem mohla? Pár hodin nato mne paralyzoval sen s ex přítelem, sedícím a čekajícím dva dny u nás před domem, jen aby se mnou mohl mluvit, takže po příšerné noci připomínající mi vytěsněné vzpomínky, jsem upadla v ještě zoufalejší bilancování. Není nic horšího, než v takové náladě přemýšlet o správnosti životních rozhodnutí a o hranicích osobní svobody. Jsem ještě svobodná nebo už sobecká? Není to, co jsem nazývala svobodou, jen utíkáním? Najednou nevím nic. A řekla jsem taky větu, za kterou si nestojím, protože ve skutečnosti mi záleží na mínění jiných a s pocitem, že v jejich očích bych mohla třeba vypadat závislá na druhých, povrchní nebo nesoběstačná, bych se nevyrovnala. Protože jsem aktivní a akční. Každopádně: přiznávám bez mučení, že svůj první vlastní milion jsem si vydělala v jedné kuchyni oblíbené restaurace na okraji vídeňského lesa. Ve velmi krásném, turisticky atraktivním městě, které mám ráda. Dík tomu jsem získala spoustu vypointovaných zážitků z provozu, které asi nikdy nepoužiju do zbytečné knihy a ani do špatného scénáře, k tomu navrch mám znalost zevnitř cizí země, mentality a kultury a správného přístupu k práci, tedy zkušenosti, které jsou taky za milion. Možná proto mne "Kitchen Confidental" dost baví, vím o tom své. Vlastně krom dílu s prstem, který je nechutný a nevtipný. Takže přiznávám, že ač jsem to nikdy nepotřebovala vědět, vím toho spoustu o spoustě věcí. Vím, jak těžké to má takové v restauraci vegetarián, který nejí ani ryby (ano, já). A vím naprosto jistě, že kdyby tam pracoval někdo s vizáží a magnetismem Brada Coopera, nechtěla bych nikdy odejít. ()
Říkala jsem si, že tenhle seriál bude o kuchařích v luxusní restauraci - a že tu půjde hlavně o jídlo. Samozřejmě o vtipy a o postavy, ale že to jídlo bude nějak upřednostřené. Ale ono ne. Šéfkuchař nadivoko je veskrze průměrný sitcom. Herci jsou průměrní (u Bradleyho Coopera nejde ani tak o herectví, jako o jeho charisma), vtipy jsou průměrné a předvídatelné, příběhově je to slabota. Nic nového. Ale vlastně jo - Bradleyho postava je man-whore a má snad v každém díle sex s jinou ženou. Bohužel k získání nadržené souložnice evidentně nepotřebuje nic víc než úsměv a dobrou vůli scénáristů. Jako Barney Stinson z HIMYM je taky mužská děvka, ale tihle dva jsou jako nadržený žáček (to jsi ty, Bradley) a guru svádění (go for it, Barney)! ()
Po prvním shlédnutí celé série na 80%, po druhé přidávám 20%, protože je jen málo seriálů, které ve vás dokáží vyvolat takovou vlnu pohody, dobré nálady a životního optimismu takovou nenásilnou, přirozenou formou. Navíc se fakt skvěle pobavíte, zapamatujete celou řadu hlášek a pořádně zasmějete. Jeden z těch seriálů ke kterým se ráda vracím. "Nabízí humra, který byl tutově vyloven z nějakého oceánu." 100% ()
Galerie (9)
Photo © 20th Century Fox Television
Zajímavosti (6)
- Seriál je natočen podle stejnojmenné knihy od šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. (Elbarto08)
- Restaurace Nolita se objevuje ve 14. dílu 3. série seriálu Jak jsem poznal vaši matku (od r. 2005). Není však v epizodě nijak zmíněna. (ČSFD)
- Bradley Cooper je sám nadšenec do vaření. (JORDY)
Reklama