Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

mysicka 

všechny recenze uživatele

šmarjááá, tak tohle bylo pro mě opravdu nekoukatelný.. proč ty sračkoidní filmy točí vždycky tak dlouhý??..:(( a proč ta jedna hvězda? no za vigga přece:o) nedávno jsem ho obsluhovala v jedné nejmenované restauraci s výhledem na prahu.. byl neuvěřitelně milej, podepsal mi účtenku i s věnováním a podal mi ruku, když odcházel.. pak už si nic nepamatuju, možná jsem i omdlela.. hehe.. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Výprava filmu je mi celkem volná a jestli tam vložené peníze uvidím je mi taky fuk. Co ale neodpustím je nuda. Tolik zápletek a příběhů, ale žádný, který by nesl celý film. Celou dobu jsem si film představoval jako několikadílný seriál, kde by se vždy jedna zápletka vyřešila a nějaká by se táhla lehce všemi díly. Takhle je to prostě nuda. Pozitivem by byly akční scény, protože byl celý film natáčený hodně naturalisticky, bohužel jsou ale dost slabě natočené, takže ani tady není nad čím jásat. Nakonec zbývá jen Viggo Mortensen, který nezklamal. Stejně jako většina herců do své role dobře zapadl a my si mohli užít další Aragonovskou postavu. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film, který měl potenciál (zajímavá a dobře zahraná titulní postava v době úpadku španělského impéria první poloviny 17.století), ale scénář napsaný na základě dějových skoků přihazující další a další epizody po letech tam, kde už je to zcela zbytečné, vyčerpává divákovu pozornost a sráží hodnocení k průměru. Možná kdyby se tvůrci víc soustředili na konflikt dvou šermířů-Alatriste a Malatesta-a očesali vedlejší linie, mohla vzniknout španělská varianta Scottových Soupeřů. Možná. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem nebyl filmem uchvácen, neviděl jsem ho navíc v originále. Po letech v rámci jednoho výzkumného tématu jsem si dal reprízu ve španělštině v patřičné kvalitě obrazu a zvuku. Alatriste je živoucí pestrobarevnou freskou Španělska první poloviny 17. stol., kdy byl tehdejší vládce králem planety. Viggo Mortensen s knírem má charisma jako hrom, voják a nájemný šermíř, si musí poradit s lecjakými problémy, zaplete se i do velké politiky. Film má úžasné souboje, hudbu, kostýmy, přesvědčivé herce, napínavý děj, určitou dávku melancholie a tragiky, všechno to působí tak opravdově. Drama, romance, postavy dýchají svým životem, má to skutečně historickou atmosféru. Rozhodně se vyplatí repríza a možná půjdu v hodnocení ještě výše (edit první srpnový týden 2022). ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám historii Španělska rád, tento film mi k srdci nepřirostl. Bylo to zdlouhavé, mnohdy nepřehledné. Zbytečně moc šermovaček, navíc hrozně dlouhých, stejně jako záběrů z bitev. Člověk se dost špatně orientoval v postavách, a tak celkový pocit z filmu - nuda. Samozřejmě, nějakou tu hvězdičku si film zaslouží, zas taková bída z profesního hlediska to nebyla. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama