Reklama

Reklama

The Deadly Spawn

  • USA Return of the Alien's Deadly Spawn (více)

Obsahy(1)

Z oblohy spadlo něco, co se nikdy nemělo dostat na zem. Je to neznámá, vesmírná forma vraždícího monstra, která se rychle zabydluje ve sklepě jednoho domu. Žije zde rovnou několik rodin a to právě návštěvník z vesmíru potřebuje. Jeho lov může začít! (Chupacabre)

Recenze (13)

raimi 

všechny recenze uživatele

The Deadly Spawn je amatérština jako prase. Zpracováním je to na úrovni Bad Taste, bohužel bez toho osvobozujícího humoru a nadsázky. Tady se jede na vážno. V okamžicích, kdy na scéně nejsou nenažraný zubatci, tak jsem dost trpěl. Ale na druhou stranu, vzniká tím nechtěný humor, takže se člověk i tak zasměje. Ale jak se vynoří "nenažranci", tak jsem si rochnil. Gore a oldskoolové mechanické efekty, jsou boží, a vůbec image monster je perfektní. Pro milovníky béčkových hovadin, takže pro mě. :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošné osmdesátkové béčko, které je dobré brát s nadhledem. Úvodní čtvrtina je velmi povedená - z nebe spadne meteorit, který s sebou přinese vraždící monstra, co připomínají tak trochu masožravé červy z pozdějších Tremors (1990) se zuby, z nichž neustále kape vetřelčí sliz (na Vetřelce si člověk vzpomene i při pitvě mimozemšťana). První objevitelé meteoru to mají rychle za sebou a zbytek filmu se odehrává především v nedalekém domě, v jehož sklepení se monstra usadí. Obyvatelé začnou ryhle zjišťovat, že ve sklepě se rodí peklo. Moc se tu nemluví, mimozemšťané nejsou ukázáni (po vzoru Čelistí a Vetřelce), divák vidí jen vědra krve a děsivou stínohru. Jakmile vstoupí do sklepa malý spratek Charles, začíná si divák užívat šťavnatého gore. Hlavy se trhají, končetiny létají, prsty padají. Ano, mechanické efekty jsou poplatné době a financím, ale mají své kouzlo. Poněkud zbytečné jsou rozhovory zabírající především prostřední část, konec ale zase vše vytáhl. Jen jsem měl pocit, že v domě nešla eletřina a že přivolaný elektrikář ji před svým nešťastným koncem nespravil, ale možná mi něco uniklo. Čtvrtá hvězda je za milý poslední záběr. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Deadly Spawn“ je film, který mě trochu zklamal. Jasně, že jsem nečekal, že to bude velký film, na to ani neměl ambice, ale myslel jsem si, že si s tím banálním příběhem pohraje trochu lépe a přinese nějaké trashové orgie, kdy film bude skutečně hnusný. Orgie hnusu se nekonaly a snímek jen sem tam přinese něco příjemně béčkového. Na ten průměr to ale podle mého stačilo. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Zábavné lacné béčko, ktoré sa svojim názvom “Return of the Aliens“ snažilo nadviazať na Aliena Ridleyho Scotta z roku 1979. Režisér Douglas McKeown chcel týmto spôsobom asi len vyčariť široký úsmev na tvárach divákov, pretože kvalita v tomto prípade je úplne ale úplne niekde inde. Neskorší Critteri sú oproti tomuto totiž seriózny film :) ### Značne humorný, prvý a zároveň aj posledný film režiséra Douglasa McKeowna, odohrávajúci sa prakticky výlučne iba v priemerne veľkom rodinnom dome, do ktorého sa doplazí zubatý návštevník z vesmíru, na ktorom krvavom a efektnom zobrazení prakticky stojí celý film. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Vraždící všežraví červíci z vesmíru terorizují za deštivého odpoledne obyvatele jednoho domku. Hodně levné béčko, kde nejspíš celej rozpočet zhltly celkem pěkný masky, hlavně přerostlý uber-červ vypadá moc hezky. Docela si umim představit, jak se tímhle inspirovali při tvorbě Critters, ale škoda že když se tu kecá, tak je to dost nuda. Hlavní hrdinové jsou nesympatičtí a naneštěstí jich zemře zoufale málo. Víc krmit červy a někde bych tu čtvrtou hvězdu vyhrabal. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Lokáciu pre natáčanie vytvoril dom ilustrátora fantastických diel Tima Hildebrandta. (beso74)

Reklama

Reklama