Reklama

Reklama

Mise 1549: Boj o budoucnost

  • Japonsko Sengoku jieitai 1549 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Při armádním experimentu se stane chyba a výzkumná jednotka se ocitne v roce 1549. Když se na omyl přijde, jsou vysláni specialisté, jež mají pouze 74 hodin na to, aby zachránili život kolegů a zároveň celé Japonsko před zmizením z časoprostoru... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

dezorz 

všechny recenze uživatele

remake 30 rocneho rovnomenneho jap. filmu. predlohu som nevidel, ale nebudem asi daleko od pravdy, ze tato nova je menej podarena verziu. holt, aj japonci potrebuju natacat popkornove blockbustere (a ten film stal 15. mil. dolarov, co je cca asi tak, ako ked v US stoji film 150 mil. ) a bohuzial s aim to nevyplatilo, tohto roku bodovali v japonsku ine filmy. ale aspo na nieco to bolo dobre, tento film mi pripomenul iny, starsi, US film o paadoxoch casovych skokoch a armade, final countdown. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle blbost jsem dlouho neviděl... Film se s uvedením do děje nepáře: těžká vojenská technika je jakýmsi strojem času vmžiku přenesena do 15. století, sotva vykouknou vojáci z tanků, už se na ně snáší šípy útočících samurajů (?)... A pak se jen nudně kecá a kecá a ani závěrečná akční půlhodina silné rozpaky z tohoto nepovedeného japonského pokusu o blockbuster nerozptýlí. Samurai Commando se bere moc vážně, což v kombinaci s fantasmagorickou zápletkou občas vyvolává efekt nechtěného... Při scéně, kdy řvoucí samurajové s katanami honí tank, jsem prskal smíchy :-) Ale nenechte se zmást, film moc zábavy neposkytne (několikrát mě svrběla ruka, chtěje zmáčknout rychloposuv) - i bitvy, při nichž přicházejí ke slovu jak středověké, tak i moderní zbraně včetně vrtulníků, jsou nenápadité a stěží průměrné. Peníze jsou na snímku znát, ale do výpravnosti takových korejských Taegukgi má Samurai Commando dost daleko, o formálním zpracování a dramatičnosti děje ani nemluvě. Po absolvovaném martyriu mě napadá otázka pro české distributory: "Proč už nám konečně nevydáte třeba ohlášené Kitanovky a cpete nám z Japonska takováto "veledíla"?!". Marná snaha... ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Logiku nechme stranou. Tvurci se s tim neparali a hned se vrhli po hlave do velmi citliveho a pro me vzdy velmi ocekavaneho tematu. A dopadlo to katastrofalne. Velmi primitivni dialogy a pribeh nehodny japonske kinematografii -tyhle dve bambule na cepici hlouposti me nenechaly klidnym. Klidne ozelim silenou vypravu a velmi primitivni pocitacove triky, ale ty bambule se mi porad houpaji pred ocima a to proste neskousnu. Vzdyt japonci hrali prim, predevsim v rozmanitem a pohadkovem pribehu. Tenhle pribeh jsem kdysi cetl na zadnim obalu od tatranek. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 10/10 Efekty 8/10/// +dinamická a bojovná hudba po celí film, výprava, efekty a především námět -slabý scénář, otřesná režie, a především humusný český dabing/// "Šikmovočci" nám právě předvedli jak se dělá béčkový film po Japonsku. Nebo snad jestli tohle někdo myslel vážně, tak ať se nechá vysmát. Pokuď jste viděli alespoň jedno americké akční béčko z 90 let, tak máte jasnou představu co je tohle za film. Jedinej rozdíl je snad ten, že tady je zpracován výborný námět, ze kterého by zručný režisér dokázal udělat perlu jak mezi sci-fi, tak i mezi válečnými a historickými filmy. Ku škodě zde však réžie absolutně selhává a jen děkuji bohu, že jsem se aspon trošku v ději a v postavách vyznal. Dále film sráží sáhodlouhé a občas i bezvýznamné dialogy, kterých je první polovina plná. K tomu připočtěte otřesný český dabing a mel jsem chuť zalézt někam hodně hluboko...Jedno se však musí nechat, hudební stránka filmu je dokonalá. Nádherně dotváří jak atmosférů bojů, tak i obyčejných kamerových nájezdů a pohledů. Když vezmu v potaz posledních akčních 30 minut, vyjde mi z toho slušný odychový film s nevyužitým námětem, tak jak by se slušelo./// Celkem 64%/// ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Normálně mě sci-fi nevadí ale co je moc to už je moc. Skupina vojáků je během jednoho experimentu vyslána do roku 1547 kde jich napadnou samurajové, vojáci jich pozabíjejí a spojí se s nimi s myšlenkou že vybudují bombu která by měla zničit minulý čas a ovlivnit tak budoucnost (konkrétně aby Japonsko vyhrálo 2 světovou). Po 2 letech je na místo vyslána záchranná jednotka, která jich má zachránit načež zjistí o co se pokouší a snaží se jí v tom zabránit. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen podle románu a posléze mangy "Sengoku Jieitai" od Rya Hanmury z roku 1971. (Terva)

Reklama

Reklama