Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena se zmítá mezi dvěma světy… A dvěma mimořádnými muži.
V tomto příběhu moci a vášně na pozadí mexické revoluce se propojí tři životy a dvě odlišné kultury. Harriet Winslow (Jane Fonda), učitelka a stará panna, vzdoruje svému životu postrádajícím vášeň, a tak se vydá do Mexika, kde učí ve velké haciendě. Tam ji unese Tomas Arroyo (Jimmy Smits), generál revoluční armády. Spřátelí se s americkým spisovatelem Ambrosem Biercem (Gregory Peck). Bierce umírá a kvůli tomu tají svou identitu i svou prognózu. Harriet je oběma muži fascinována a stejně jsou oni silně zaujatí její osobností. Když Harriet objeví Biercovu pravou totožnost a zjistí, že je to její oblíbený spisovatel, jehož dílo už léta zbožňuje, je slepě odhodlána splnit jeho poslední přání… (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

pm 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na večer, kdy jsem viděla film "Moje rodina" režiséra Gregoryho Navy a na chvíli, kdy mě sbližování manželské dvojice Jimmyho (Jimmy Smits) a Isabelly, postav paralyzovaných bolestnými vzpomínkami z dětství i neschopností žít nějak se svými traumaty dál, naprosto rozsypalo. Mladý živelný revolucionář Tomas Arroya ztvárněný Jimmym Smitsem ve "Starém gringovi" mi ty pocity silně připomněl. Možná, že bych se podobnému příběhu jindy vysmála, ale určitým způsobem se mě provázané osudy starého spisovatele a staropanenské učitelky v prostředí, kterému nemohou rozumět, dotkly a přinutily mě přemýšlet. To co bych normálně cynicky smetla jako rádoby sofistikovanou červenou knihovnu, ve mě nějakým způsobem skutečně rezonuje. Asi senilním. ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Divím se, že doba Pancho Villy a jeho pseudorevoluce filmaře neláká. Čestnou výjimkou je právě Old Gringo, kde se samotného Pancha dočkáme sice jen v závěrečné pětiminutovce, ale vše nám dokonale vynahradí pan Arroyo v podání fantastického Jimmy "Organy" Smitse. Jeho výkon zde zastiňuje tradičně dobrého Gregoryho Pecka, který hraje jednoho z mých nejoblíbenějších spisovatelů, Ambrose Bierce, i postarší, ale stále krásnou Jane Fonda. Film se dá žánrově zařadit do westernu, romantiky a chvílemi je i celkem mysteriózní. Dokázal mě vtáhnout do děje a já na okamžik zatoužil bojovat ve Villově armádě proti los federalos a mexické vládě. Díky Luisi Puenzo :). 5* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Jane Fonda, která film spoluprodukovala, byla domluvená s Enniem Morriconem na složení hudby k filmu. Morricone, který byl náhle učarován scénářem filmu Bio ráj (1988), se z práce omluvil. Když mu Fonda poté volala, byla prý v telefonu naprosto bezpříčetná. [Zdroj: kniha Ennio Morricone a jeho filmový svět – Jan Šmíd] (major.warren)
  • Burt Lancaster zažaloval produkčnú spoločnosť potom, čo ho vyhodila z natáčania kvôli jeho problémom so srdcom. Úloha, ktorú mal stvárniť nakoniec pripadla Gregorymu Peckovi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama