Reklama

Reklama

Umizaru

všechny plakáty

Recenze (8)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Death seems to follow you." V rámci značně specifického žánru "těžko na cvičišti, ještě hůře v praxi" jde rozhodně o vysoce naprůměrného zástupce. Opakuji - v rámci žánru. Sice v něm jsou snad všechna klišé obdobných snímků, ale jsou zpracována s citem čili nelezou na nervy jako v jiných případech. Tvůrci bodují již tím, že se s ničím moc nezdržují a vrhnou vás rovnou do víru tréninku. Tady se možná projevuje vliv předlohy. Původně jde totiž o comicsovou sérii o potápěčích japonské Pobřežní hlídky. Žádné úmorné představování šablonovitých postav. Ne, že by tu nebyli, ale seznámíte se s nimi postupně. A nejlépe je stejně poznáte v akci. Zástupci tohoto žánru nejčastěji dojíždí jednak na zdlouhavou i nudnou výcvikovou pasáž a poté na zaláskované "techtle mechtle". Prvnímu problému se tvůrci se ctí vyhli. U druhého zádrhelu však ošklivě narazili. Zprvu je tato linka nesnesitelně komediálně nadlehčená, což do celkového vyznění vůbec nezapadá. Časem se to zlepší, ale ty úvodní seznamovací momenty jsou na pováženou. Druhá polovina stopáže pak je již výstavním artiklem žánru. Adrenalinové, emočně vyšponované a napínavé. I když víte jak to dopadne a kdy se co stane. Navíc skvostně hudebně podpořené. A není to jen tím motivem, který zněl již při tažení Easy Company napříč Evropou. Jsem zvědav kdy se konečně najde někdo kdo ohrané schéma výcvikových filmů nebude brát v potaz a vydá se vlastní cestou. Býval bych čekal, že to přijde právě z Asie. Ovšem Umizaru takovým filmem není. Tak snad příště... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Lví podíl na tom, že je tento snímek v několika okamžicích tak úchvatný, má bezesporu upravená ústřední melodie z Bratrstva neohrožených. V těchto chvílích stoupá silný pocit z chlapské sounáležitosti a odhodlání pomoci kamarádovi a třebas za něho položit život, až vysoko nad hladinu, pod kterou se potápí v neoprénech a se šnorchlem adepti japonské Pobřežní hlídky. 50-ti denní výcvik je pod vedením nesmlouvavého instruktora tvrdý, navazují se přátelství, poznávají opravdové lásky, se vztyčenou hlavou přijímají tresty a nechybí ani podrobení se těžké životní zkoušce a křest neplánovaně ostrou akcí. Prostě typický výcvikový film, ve kterém chlapci rostou v muže. A opravdu výborný. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tam kde Kevin Costner se Záchranářema naprosto selhal a jeho výcvik byl nudnej, tak tam Umizaru boduje na plno, jelikož, ač tu neni téměř žádná záchranářská akce, tak přesto to dokáže být svižný, zábavný a dokonce i napínavý, navíc je komu fandit díky sympatickým postavám, klišé, co tu je nějak nevadí, i nějakej ten hrdinskej čin se najde a Ai Katô je prostě k nakousnutí ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni neco mezi 3-4 hvezdickami. Takovy Top Gun z prostredi vycviku potapecu/zachranaru. Patosu tedy az prilis, ale jinak velmi dobry dobrodruzny film. V jedne z hlavnich rolich opet Tatsuya Fuji ve sve typicke roli, archetipalniho japonskeho prisnaka s lidskou tvari. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Typický film o přátelství, vůli, odhodlání a podobných věcech vznikajicích při tvrdém výcviku - tentokrát na potápeče. Výcviková část je solidní, navíc s trochou romantiky, která přijde vhod jako kompenzace mezi neustálým pobyt s potápěči :) Popravdě podobné filmy příliš nemusím, ale tady jsem se celkem bavil. Nečekejte zázrak, ale příjemnou oddechovku a určitě budete spokojeni. ()

Altmann 

všechny recenze uživatele

Film zachycuje vycvik novych clenu japonske pobrezni hlidky. Hlavni akter si behem vycviku najde divku a skrze necekanou ztratu sveho partaka je konfrontovan nejen se smrti, ale i s traumatkem hlavniho vycvikoveho instruktora. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem s en titles, je to druhý japonský hraný film co jsem viděl. Poslouchat japonštinu byl nezvyk, (zdá se mně taková moc hrubá asi mam špatný spojení s válečnymi filmy z 2.sv.v), ale prostě jsem ji nepřišel na chuť. A to mně trochu kazilo dojem z filmu. Jinak děj je podobný Záchranářům, možná ne tolik akčních scén, ale nenudil jsem se. ()

Reklama

Reklama