Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Bobbi Andersonová najde v lese podivný předmět. Pokouší se jej vykopat ze země a postupně objeví zvláštní stavbu. Mezitím se v nedalekém městečku Haven začnou dít nepochopitelné věci. Někteří obyvatelé pociťují mimořádné schopnosti, jiní bez vysvětlení mizí. Mnozí se musí podívat do tváře smrti pořádně zblízka. Zkázonosné moci odolává pouze milenec Bobbi, ale ani on nedokáže z Harvenu uniknout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Terva 

všechny recenze uživatele

ČÁST 1 - Minulou noc, to když jsem ještě spal, Tommyknocker, Tommyknocker na dveře zaklepal. Chtěl bych jít ven, ale nemám odvahu, bojím se, že Tommyknocker na mě čeká na prahu. Indiánská legenda, Ohnivý les a malý kousek kovu v tomto lese nalezený nám započne příběh o Tommknockerech. CITÁT - Tady se indiáni modlili ke svým bohům.............. Kosmická loď pohřbená v Ohnivém lese změní životy mnoho lidí. Jen někteří dokáží odolat volání Tommknockerů. Pro ostatní to má tragické následky. Tommyknockera můžeme poprvé vidět okolo 35 minuty. To už jsou propuštěni ze svého vězení. CITÁT - Ve skříni je příšera. Boby v lese něco našla a ono to začalo žít. Je to kouzlo? Nebo magie? Technika? A bude ku prospěchu nebo bude zabíjet? Nebo je to jen úpis s ďáblem? Tommyknockera ve skříni si zahrála Karyn Malchusová. ČÁST 2 - CITÁT - Jako zombie, čekající na návrat Elvise.......... Děje se tu něco úžasného. Co na tom, že to mění lidské tělo a jeho mysl. Kdo je uchvácen stává se fanatikem. Jen pár jich odolává. Je jejich osud sečten? Napětí se stupňuje. Přicházejí nové a nové úžasné nápady, potom zbraně a pak jen smrt. Trikově nic moc, ale je to prostě starší snímek tak se to dá přehlédnout. Třeba finální část filmu by dnes určitě byla jiná. CITÁT - Jen poslední kousek........... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hnoj. Predpotopné efekty, strašný scenár, kanálový kasting, hrozne lacná výprava a od prvej minúty príšerne odrežírované. Kingovky sú špičkové (Vykúpenie z väznice Shawshank), nadpriemerné (Hmla), priemerné (Cujo) a béčka hraničiace s céčkami (Sleepwalkers). Tommyknocker patria do poslednej skupinky. Jedna z mála vecí od Kinga, ktorú som nečítal a po skúsenosti s televíznou adaptáciou sa už ani čítať nechystám. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Žádné překvapení. Kingův nápad opět zahrabán hluboko mezi jednorázovky. Přitom to mělo tak dobrou první půlku, kdy se kladl důraz hlavně na charaktery a vůbec i děj byl slušně našlápnutý. Pak jsem si ale pustil druhou část a nestačil jsem zírat. Pochopil bych, jestli měli tři části a druhou se třetí museli zkrátit na jendu. Ale tak to asi nebylo. Uspěchaný a nelogický chaos ve druhé půli, pročež hlavně za tu první dávám 60% = 3/5 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Tommyknokers" je jeden z mála titulov, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King a ja som ho ešte doposiaľ neprečítal. Dosť ma to mrzí. Sci-fi román, od môjho najobľúbenejšieho literárneho autora, by ma iste zaujal. Myslím, že určite viacej ako toto filmové spracovanie. Verím tomu, že čítať tento príbeh je omnoho väčší zážitok ako si pozrieť jeho televíznu verziu. Zvlášť keď uvážim, že knihu napísal famózny vyprávač, majster slova Stephen King a film natočil neznámy, béčkový režisér John Power. Dúfam, že sa čoskoro dostanem ku knihe. Potom pozmením tento komentár. No pochybujem o tom, že budem meniť aj hodnotenie. - Román "Tommyknockers" som už prečítal. Bol skvelý. Zgustol som si na ňom. Pôvodný komentár a hodnotenie ku tejto jeho filmovej verzii však nemám dôvod meniť. ** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Který kokot tomu dal tak hloupý český název? Samotnou knihu bych určitě nezařadil mezi mou desítku nejoblíbenějších Kingovek, přesto ji mám docela rád. Myslím si, že King je natolik schopný autor, že by filmoví tvůrci k jeho dílu měli projevovat trošku úcty a citu, tohle si King a jeho Tommyknockeři vůbec nezasloužili. Viděl jsem jakousi vykuchanou dvouhodinovou verzi, ale co si pamatuji i ta tříhodinová za moc nestála. Takhle vykuchat sice nijak úchvatný, ale přesto alespoň obstojně odvyprávěný příběh, udělat z toho rychlokurz v pěti minutách, při němž herci ne že by neuměli, ani nestíhají hrát. No fuj. Nejvíc mě sralo, jak se již od samotného začátku ten film snažil být strašně napínavý, každou další scénou, každým střihem, zvukem se snažil diváka přesvědčit - to bude pecka, uvidíš. A pak vole hovno, nula, nula, nic. Pravda, když se před kamerou objevili ufoni, řekl jsem si aspoň něco. Jedna z nejhorších filmových verzí Kingova příběhu. A pokud nemáte rádi jasně zelenou barvu, ani se na to snad nedívejte. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama