Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co jejich rodiče zemřeli při autonehodě, stěhují se sourozenci Loren a Abby ke svému strýčkovi, který se na floridském maloměstě snaží zprovoznit lunapark. Abby ale padne do oka psychopatickému vůdci místního gangu Dutrovi a oba sourozenci musí čelit vystupňované šikaně, kulminující krvavou lázní v lunaparku... (choze)

Recenze (61)

Radko 

všechny recenze uživatele

Výhonky pravej americkej rodiny ukážu svoje zdravé jadro a spália temné zlo na tmavú dodýchavajúcu spečenú škvarku! Otec slúži mocenskému aparátu - jeho ozbrojeným silám. Metálov má temer ako Brežnev. Vo vysokej dôstojníckej funkcii ale nezaháľa a nerastie mu pupok pri pive, hranolkách a telke. Nie, on behá skáče aj boxuje so synom a dcérkou. V zdravom tele zdravý duch! Každá ráno nad domom vztýčená americká zástava! Preto ho samotný pán prezident Ameriky pozve na mulatšág. A on sám - ako vidia deti počas povinného každodenného tv brainwashingu - v uniforme káže národu svoje múdra. Zvyšok omladiny aj stáreže sa pyšní naondulovanými a vyfúkanými vlasovými špecialitami 80. rokov. Popísané znaky nasvedčujú, že dobová americká vtieravá propaganda ochrancov vlasti, hrdinov a podnikateľských chudáčikov neustále vstávajúcich z popola, zasiahla rovnako všetky filmové žánre. Od rodinných filmov vtrhla aj na územie dovtedy menej ovládané - do hororu aj sci-fi. Dvaja sirotkovia sa po nehode rodičov odoberú k polozabudnutému strýkovi. Ten, po sérii krachov, dokončuje svoj najnovší projekt - akýsi ľudový vidiecky Disneyland - Park snov. No miestni výrastkovia sú zlomyseľní, násilnícki a krutí. Neváhajú prekročiť hranice drobných nepríjemností aby dokázali svoju dominanciu. A tu sa ukáže byť ako najvhodnejšia polovojenská príprava pod dozorom skúsených dôstojníckych kádrov. Tá pomôže v dôsledku (SPOILER!) úspešne rozbehnúť aj kolotočársky biznis. Prekvapivé je, že na tejto propagandistickej vízii sa divák dokáže dobre pobaviť (možno práve v propagandistickej linke sa ukrýva odpoveď na Flipnicov hold, že ako sa režisérovi v upätých časoch podarilo dostať toľko násilia do filmu). Tempo príbehu nenudí a groteskná odpudivosť buranských teenagerov núka diváka zamyslieť sa nad sympatiami k nim - zástupcom animálnych pudov - sexu a agresie. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jó, to máme mládež, to za mejch mladejch let, nebyl svět jako teď… samí násilí a brutalita.. fuj-) Na dopolední představení I. stupně, možná dobrý:-) Chudý farmáříček se vzhlídne v movitějších sousedech vlastnících cirkus. Založí si proto skromný lunapark s vidinou snadno vydělaného jmění, ujme se sourozenců, jenž přišli o oba rodiče – to víte hodný strýček; ale kdo tu těžkou fachu jinak udělá, že jo. Bohužel nově příchozí se znelíbí gangu ujetejch týpků – co mají kolty hodně nízko u pasu. A nad celým lunaparkem se tak stahuje klasická šikanózní smyčka; k tomu hraje osmdesátkový pop-rock. Jenže zvěřinec neměl kachny – velký zklamání. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Súrodneci Abby a Loren MacWilliamsovci sa po tragickej smrti rodičov presťahujú ku svojmu strýkovi Charliemu. Začnú žiť v malom meste na Floride. Tam natrafia na partiu miestnych násilníckych buranov, ktorí im poriadne strpčujú život. Ich vzájomná averzia vygraduje do surového, krvavého konfliktu. Označenie snímku "The New Kids" ako horror je nesprávne. Ja by som ho charakterizoval ako celkom obstojný americký, béčkový, teenagerský thriller s exploitation respektíve hixploitation prvkami. *** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The New Kids je příjemný a místy slušně mrazivý thriller, který nám zas jednou ukazuje, kam ta dnešní mládež spěje. Je zde dobře odvedená práce ze strany všech herců (mj. tehdy ještě relativně neznámí James Spider a Eric Stoltz). Napětí houstne a teror se s dějem stupňuje až do finálního masakru v lunaparku. Potěší i zdánlivě dobrý ale otevřený konec, který dává příslib dalšímu pokračování. No lidi, dávejte si bacha na výtržníky, obzvlášť když je poblíž lunapark. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér, co odstartoval sérii Pátek třináctého, kupodivu v tomto případě nenatočil horror, jako spíše teenagerovský thriller. S nadsázkou se dá říct, že tenhle snímek byste kdysi v půjčovnách našli někde mezi jedničkou Karate Kida a The Zero Boys. Ale vážně stojí za to! Ze začátku je to mezi hlavními hrdiny a partou hajzlů spíš takové oťukávání: naschvály, obtěžování, nějaká ta rvačka. Postupně je ale nad slunce jasné, že někdo musí z kola vypadnout. Zkrátka půjde o život. Film má sympatické obsazení, škoda jen Toma Atkinse, že se tu neohřál déle. Veškerou pozornost na sebe strhává mladý James Spader jako psychopatický vůdce gangu Dutro. To je vážně hajzl k pohledání, jenž se ničeho nezalekne. Naštěstí má v hlavním hrdinovi dobrého soupeře, takže je na co koukat. Finální zúčtování v titulním lunaparku vypadá díky přestřelce a krvi jako z jiného filmu, ale to už k tomu patří. Tenhle snímek mi prostě sednul. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama