Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Láska bolí v každém věku.. Koncept sice patří typické romantické komedii (nechybí ani útěk za opravdovou láskou ve svatebních šatech), ale je to jen hra, při které použité prostředky přinášejí nové rozměry a poznatky. Doteď jsem si třeba myslel, že E.L.James píše jen sračky. Nyní už vím, že jsou to plagiátorské sračky.. Kdo je zvyklý při procházce lesem přilepit své drahé polovičce pryskyřicí bradavky ke kmenu stromu a lakonicky prohodit: „Smůla.“, ten by neměl se sledováním Shainbergova úsměvného sadomaso kanclu otálet a to nejen proto, že bolest, co je uvnitř, musí ven.. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

I kdyby za nic jiného, tak za nepřebernou škálu výrazů očí Maggie Gyllenhaal musím jít vysoko - pohled vyplašené laně.. ale taky - překvapení, vzrušení, očekávání, chtíč, smyslnost, požitek, vytrvalost, okouzlení - láska. Ne každému je dopřáno, tento cit poznat a mezi touto dvojicí to jiskřilo přímo osudově. A Láska - to je ta největší magie. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

James Spader jindy není zrovna můj šálek kávy. Ledaže by mi tu kávu uvařila sekretářka v rozpuku, patřičně submisivní a vnitřně nejistá, tím víc vzrušující šťabajzna. Což tento případ je. V jiných filmech pro mě vždy poněkud slizký (navíc bohužel jen amatérsky) a vnitřně rozháraný James Spader dostal tentokrát roli, která mu sedla jak prdel na hrnec. A šťastně vzlykající Maggie Gyllenhaal byla prostě k sežrání. Tu bych z fleku zaměstnal jako sekretářku i já! Tedy, pokud bych v mládí místo učení nevyrýval do školních lavic kosočtverce a měl nyní vlastní firmu :-). Milý film o lásce, která by asi měla i trochu bolet. Film pro každou romantickou duši, které se nebojí nějakého toho plácnutí přes zadeček, popřípadě sexu v lese, připoutaná ke stromu. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Takovéto neotřelé romaňtiky jsou svým způsobem velmi fajn a Sekretářka je bezesporu kvalitní film. S úctyhodnou hbitostí se vyhýbá zajetým žánrovým kolejím a už v prvních minutách se začíná ohánět bravurní sekvencí různorodých ksichtů Maggie Gyllenhaal. Vlastně hérectvo jako komplet jiskří příkladnými výkony a nejeden ostřílený filmový kritik může uznale pokývat hlavou. Ale to by to nebyl váš lišácký strejda Zeebonk, kdyby neměl v rukávu zastrčené nějako to důmyslné "ale". Tak tedy... Kašli, kašli... Ale ten film mě nudil a sral s takovou intenzitou, že jsem si málem uhryzal první tři články prstů pravé ruky. Navíc jakkoli je ta Maggie fajnová hérečka, tak faktem zůstává, že její postava je krajně nesympatická, hysterická, polodementní, nevyprcaná čubka, kterou je peklo sledovat. Takže lepší tři ať nežeru. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

PLESK! aneb jak je fajn, když někdo sdělí širším masám, že sadomasochismus není nějaká úchylná, odporná, nečistá věc, která může za všechny neduhy světa, hladomorem počínaje a Georgem Bushem konče... Mimochodem, Maggie je tady naprosto sladká, James Spader super a Jeremy Davies správně nesnesitelný... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Na filmovom festivale Sundance v r. 2002 získala snímka špeciálnu cenu za originalitu. (eurika)
  • K filmu byly vyrobeny dva plakáty, Jeden z nich zobrazuje předkloněnou ženu. Maggie Gyllenhaal přiznala, že postava nepatří jí, ale nějaké ženě, která v té době chodila s jejím expřítelem. (HellFire)
  • Píseň, která zazní na konci filmu, je „Chariots Rise“ od Lizzie West. Zpívá se v ní „Jaký to blázen jsem, že se takhle zamiluji“. Režisér nechtěl, aby tak diváci o Lee smýšleli, a tak požádal Lizzie West, zdali by píseň přezpívala. Text byl tak změněn na „Jaké to požehnání, že jsem se takhle zamilovala“. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama