Reklama

Reklama

Osudem pronásledováni

(TV film)
  • USA Starcrossed

Obsahy(1)

V tomto sci-fi dramatu havaruje krásná mimozemšťanka na planetě Zemi. Musí uniknout před nepřátelskými mimozemšťany, kteří ji pronásledují, a nalézt cestu zpět domů. Naštěstí jí však pomůže pozemšťan – irský mechanik z Bostonu – a mezi oběma vzniká milostný vztah. Snímku Osudem pronásledováni dominují brilantní výkony hlavních protagonistů. V roli mimozemšťanky se objevuje atraktivní a talentovaná Belinda Bauer, v roli Joeyho Callahana pak vynikající James Spader, zde v první dekádě své filmové kariéry. Film staví na zdařilém scénáři a režii Jeffa Blooma; snímek dotváří žánrové kostýmy, výprava či dobová elektronická hudba, jejímž autorem je skladatel Gil Mellé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

LailaX 

všechny recenze uživatele

Průměrná scifárna z 80. let. James Spader se zde již tradičně opírá o svůj modrý kukuč a arogantně vystrčenou bradu - v jeho prospěch to mluví, až do posledního obrazu, kdy jeho vesmírná láska odlétá zpět na svou planetu. Ta scéna je totiž fakt trapná a v jeden moment jsem měla dokonce chuť zařvat, že by si Spader měl ten svůj obličej raději strčit někam. Nápad není nijak neobvyklý, hlavní ženská postava je klasická kráska v nesnázích s nadpřirozenými schopnostmi a smutným kukučem, padouši jsou poněkud nereálně klidní a chladnokrevní - místo nich by na plátně klidně mohl chodit první model T1000 s filtrem na kávu a rozdíl by nebyl poznat - a dívčin zachránce sice cení zuby a nevzdává se tak lehce, ovšem jeho snaha mi místy připadá křečovitá. Klady? Scéna v biliard baru mne pobavila vizuálním a uměleckým nádechem, dialogy jsou nápadité ve smyslu "vlastně to celé odmluvil Joey", ovšem dojem rozhovoru stále přetrvává a postavě Mary bych klidně uvěřila, že je z jiné planety, než Rusko... takže průměr... možná kdybych se narodila o 12 let dřív, dokázala bych film víc ocenit. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Film o mimozemštanke, ktorá utečie na zem , začne byť prenasledovaná mimozemšťanmi a pomedzi to ju zachráni pozemšťan, ktorý sa do nej zaľubi, očakával som niečo v štýle filmu Starman ale toto bolo slabšie 2* ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Romantické sci-fi s pomalším tempom od začiatku až po koniec. Čo však nie je v tomto prípade naškodu. Príbeh dvoch sympatických ludí, ktorí k sebe hľadajú "inter-planetárnu" cestu - jeden chce viesť, druhý sa chce učiť. Záporáci sú iba štatisti, ktoré robia iba také "krovie" - dvaja strnulí mimozemštania aj FBI, ktorí viacmenej nestoja ani za reč. Jedno však tvorcom vyšlo na výbornú - smutnú, osamelú a tak trochu zvedavú mimozemštanku (Belinda Bauer) ma divák chuť objať a chrániť. Hodnotenie: 60% ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Příjemné romantické sci-fi s atmosférou a hudbou 80. let. Oba hlavní protagonisté jsou výborní a sympatičtí, ostatní postavy jim spíše statují. Obzvlášť agenti FBI tu působí trochu komicky a ne zrovna dvakrát schopně. Nejsem si také jistá, jak by to s Joeym dopadlo dále, zda by se svými nově nabytými schopnostmi neskončil jako objekt výzkumu v nějakém přísně tajném zařízení. Přes tyto drobné výhrady jsem si film užila a myslím, že potěší každého milovníka žánru, který je schopen akceptovat pomalejší tempo vyprávění a triky odpovídající době svého vzniku. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama