Reklama

Reklama

Recenze (4)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nenadál bych se, že první Gošovo filmové zaváhání nastane u tak vděčného tématu, jako je zřejmě nejslavnější dobrodružství Tange Sazena. Čert vem, že Goša kašle na umělecké ambice či přesah a natočil blbinu na jedno použití. Jak dokázal v sérii o Kibem, tak i to mu jde k duhu. Ovšem tady se sešlo hned několik faktorů, které to shazují na úroveň rutiny. Jednak stylizace hlavní postavy, která je při vší úctě prostě směšná. Poté děj, který ač si pohrává s režisérovými obvyklými tématy, tak je hrubě odfláknutý a jde v něm jen o to, jak se co nejrychleji dostat k další scéně "Tange versus nespočet ninjů". A celé to podtrhuje fakt, že jde o vizuálně nejnezajímavější Gošův film. Jako by se ve své barevné prvotině tak opojil prostým faktem přítomnosti barvy, že zcela kašle na pro něj tolik typickou vizuální nápaditost a preciznost. Ve výsledku tedy tuctová a ničím vyčnívající chanbara žánrovka. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná a svižná verze Tangeho Sazena. Je zajímavé, kolik toho během roku 66 dokázal Gosha natočit a jaký kvalitativní standard přitom udržel. Je pravda, že je to celé takové zlehka uspěchané, to ale většina západních diváků spíše ocení. Tetsuro Tamba jako Yagyu, těšit se můžeme i na takového klasika, jakým je Ryutaro Otomo. Přes velmi slušnou kvalitu však snímek nijak výjimečně nevybočuje jak z díla Hidea Goshy, tak ani ze "série" o Tange Sazenovi. Lepší ***. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tajemství urny je prvním barevným snímkem režiséra Hidea Goshy. Příběh byl trochu slabší, nemělo to takovou atmošku jako jeho dřívější nebo pozdější filmy, ale i tak se tam našly skvělé bojové scény a celkově to mělo spád a nenudilo. ()

Reklama

Reklama