Reklama

Reklama

Dvě auta, jedna noc

(festivalový název)
  • Nový Zéland Two Cars, One Night
Drama / Romantický / Krátkometrážní
Nový Zéland, 2003, 12 min

Obsahy(1)

Dva kluci a holka se potkají na parkovišti u vesnické hospody, když čekají na své rodiče. Povídka o první lásce. (Kiwi Film Fest)

Recenze (14)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Umíš řídit auto? Stejně nemůžeš řídit.“ - „Jako kdybys ty mohl, cvoku.“ - „Jo! Odvezu nás domů.“ - „Jenom jestli ...“ - „Jo, mám to dovolený.“ - „Těžko.“ - „Jasně, člověče, protože naši staří budou ožralí…hej, Ede. Eddie! Domů řídím já, že jo brácho?“ - „Ne.“ Aneb snaha zapůsobit chlapácky na něžné pohlaví se projevuje u mužů každého věku, nejen těch „16letých“…Nevím, jaká byla v tom roce konkurence, že se snímek dokázal probojovat až mezi nominované na Oscara za nejlepší krátkometrážní hraný film, ale já se bavil. Nezúčastněným bratrem, vychloubajícím se ctitelem i tím náznakem mladické romance. V té době začínající novozélandský režisér Taika Waititi vsadil na černobílou jednoduchost, přirozenost dětských protagonistů a ve výsledku se to určitě vyplatilo, dokonce zbyl prostor i pro nějaké ty decentní stylové hrátky. Dvě auta, jedna noc jsou krátké jako ten záblesk ke konci, hrozně rychle utečou, a já až lituju, že setkání Polly a Romea netrvalo déle, mělo by to podle mě potenciál i na delší stopáž. Za mě solidní 4*. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch lepší novozélandských kraťasů, které jsem viděl. Nominaci na Oscara sice nerozumím, ale utěšuje mě to, že nominacím podle všeho často nerozumí ani sami akademici. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bratři Ed a Romeo čekají před hospodou v autě na návrat svých rodičů. Je pozdě a noc se vleče jen ztěžka. Na parkovišti se potkají i s jedenáctiletou Polly, kterou její rodiče zanechali rovněž v autě před hospodou. Romeo se jí ihned snaží okouzlit svým chlapeckým šarmem a pozvat do svého auta... Tenhle film budeme samozřejmě ihned srovnávat se snímkem Wasp ze stejného roku, který byl na Oscara nominován ve stejném roce a ve stejné kategorii (a byl narozdíl od Two cars úspěšný). Tady mě tedy akademici zklamali. Oproti Wasp je toto mnohem přirozenější, lyričtější a umělečtější. Krátkému filmu v USA jednoduše nerozumějí. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Aye, bro! R u wan of deez gaes?" "Probly." "See? Johnny Depp's gae too." ____ Stylistická krátkometrážní lahůdka, idylicky určena pro všechny homofobní děcka čekající před knajpou, neboli pajlzem.... Jsem neskutečně rád za to, že Taika posléze danou premisu rozvinul ve svém celovečerním majstrštyku 'Boy' - bizarní novozélandsko-britský dialekt nevyjímaje! Oskarová nominace je zcela legitimní. ____ "Sucka-lakaaaa!" ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Ona dvě auta ve filmu jsou australský Ford Falcon (XT) ročník 1968 a sedan Holden Kingswood druhé generace z roku 1971. (J.F.B.)

Reklama

Reklama