Reklama

Reklama

Lovec medvědů

  • Japonsko Matagi (více)

Obsahy(1)

Starý muž je v zasněžených horách severu Japonska napaden obřím medvědem. Podaří se mu uniknout, ale slíbí si, že útočníka uloví, než napadne jiné vesničany. Staříkovým historkám o gigantické šelmě málokdo věří, ale pozorným posluchačem se mu stane jeho vnuk, který by se rád stal při lovu jeho společníkem. Léta ubíhají, chlapec roste, učí se a setkání s šelmou se nevyhnutelně blíží. (J.Connor)

(více)

Recenze (27)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Lovec medvědů je společně s filmem Rim Kok-Čong (1988) na pomyslném vrcholu snímků, které bych rád znovu viděl, ale na reprízu v České televizi moc nevěřím. Vzpomínám si na scény, kdy děda pejskovi mazal medvědí sádlo kolem tlamy a hraničilo to s týráním, protože se mu to nelíbilo. Pamatuji si pouze střípky a proto dávám čtyři hvězdy a určitě chci zhlédnout znovu a případně opravit hodnocení směrem nahoru. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Příjemná lovecká melancholie z japonských hor a lesů. Pěkné povídání, o vztahu člověka k přírodě, které v dnešní době může vyznít i trochu naivně. Přesto se zamýšlím, jestli dnešni svět nepotřebuje právě taková vyprávění. Příběh, na který je možná třeba dospět, aby jsme dokázali uchopit všechny myšlenky. Vím, že japonští divácí rádi českou tvorbu, proto mi příjde sympatická určitá podobnost s filmem Pod jezevčí skálou. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Podobné príbehy väčšinou vznikajú v Kanade alebo v Amerike. Dokonca hlavne aj Sibír je zaujímavý, ale tento starší japonský film ma veľmi milo prekvapil. Krásne zábery na japonské vrchy. Ani som netušil, že také niečo sa nachádza aj tam. Rovnako aj medvede. Síce menšie ako u nás alebo v iných častiach sveta, ale ako milovníka prírody potešili. Príbeh je už zo začiatku pútavý, ale nejde tak ani o akéhosi lovca. Skôr celkove jeho život. Život jeho rodiny a dopad toho, že bol posadnutý ulovením gigantického medveďa, ktorý tak zapadá do slovenského priemeru :-). U nás by si starček užil zrejme viac. Strašne mám rád psy a zaujalo ma aj predvedvedenie toho ako sú daný psi trénovaný na medvede. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemný, skôr rodinne ladený príbeh, ktorý má mierne dobrodružný ráz. Atmosféra je parádna, k čomu dopomáhajú nielen krásne scenérie hôr, snehu a celkovo prírody niekde na periférií civilizácie, ale aj samotní herci. Akurát to spracovanie, a to aj technické (scéna s medveďom alebo psami), je povedzme že jednoduchšie, resp. naivnejšie a s pár logickými nezmyslami. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vcelku nenáročná variácia na Hemingwayovho Starca a more. Napriek tomu som neľutoval čas strávený sledovaním obyčajných japonských dedinčanov, pre ktorých sú malé medvede prostriedkom k obžive a veľký medveď nepríjemným spestrením ich pomerne jednotvárneho života. Pre starého muža je však tento medveď najväčšou a poslednou výzvou jeho života. Necítim potrebu obdivovať krásy prírody, ani haniť priemerné herecké výkony a už vôbec sa nebudem zamýšľať nad 84 %, ktorými v ČSFD zatiaľ tento film disponuje. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama