Reklama

Reklama

The Youth in Us

všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Romantický
USA, 2005, 12 min

Obsahy(1)

Krátký příběh o chlapci a mladé dívce, která již nemůže vydržet souboj se smrtelnou chorobou, a tak učiní radikální rozhodnutí... (Komprimus)

Recenze (4)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí začalo považovat upřímný cit za slabost a ve falešný snaze chránit svoje vlastní zájmy, přestali doceňovat a vnímat podstatu lidskosti, jedinečnost života a každýho okamžiku v něm. Tenhle kraťas The Youth in Us je přesně na té samé hranici, co jsou si lidé dneska ještě schopni připustit a co už cynicky a lakonicky považují za kýč. Artově docela poutavé dílko s osobitým fantaskním přesahem a nezvykle otevřeným, hlubokým poselstvím. Bohužel jeho nevýhodou je, že divák musí číst mezi řádky a to už se málokomu chce. Joshua Leonard už nehysterčí ve větrovce hluboko v Blairských lesích a dává nahlédnout do vlastní duše. A možná taky doufá, že až uběhne těchhle 10-12 minut (které by klidně mohly bezeslova sloužit jako post-rockový hudební klip) někteří pochopí, že bez lidskosti člověk doopravdy umírá. Pro mě dostatečně funkční, intenzivní a navíc má ta Kelli Garner obrovský ženský kouzlo. [final rate: 75%] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Život někdy přináší krutá zjištění, někdy se sami rozhodneme, že je nejlepší s tím něco dělat, i když je takové rozhodnutí skutečně to poslední, které uděláte. Dojemný příběh, který si na nic nehraje, je krutý, ale krásný zároveň. Není to prvoplánově dojemné, ale celkem syrové. Takové podání se mi zamlouvá. ()

Reklama

Reklama