Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Supertajná superagentka Modesty Blaise se vydává na nebezpečnou cestu. V tomto filmu, natočeném podle oblíbeného kresleného seriálu, je jejím úkolem ochránit náklad diamantů před zákeřným zločincem. (Guild Home Video)

Recenze (6)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Joseph Losey /Vlak s mlekem zde jiz nestoji, Tajny Obrad/ natocil sympaticky, vyborne odsypajuci film tak trochu zo spionazneho prostredia. Vyborne kulisy, namakane dialogy a genialna Monica Vitti ako sexy agentka Modesty Blaise. A vyuziva aj inteligenciu, nielen sexepil. Bogardeho /Sluha, Victim/ som tu tiez videl, a doteraz ho nemam rad. Dalej som si vsimol Terence Stampa /Teorema 1968/ - a zvysok hercov som potom uz nepoznal. Tempo filmu je ale vyborne, nuda prakticky nehrozi., jedna perfektna scena vedla druhej a hlavne sa Blaise snazi prechytracit ostatnych. Nepravom zabudnuty film, a rozhodne vyborna podivana : 88 % ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný vysoko rozpočtový eurospy z britské produkce – některé z těchto slov by neměly být ve stejné větě a Modesty Blaise je toho důkazem. Zápletka je jednoduchá a časem se jaksi vytratí, to by asi u tohoto žánru nevadilo, protože tenhle film je festival popartu a děj není moc důležitý. Sama hrdinka vyráží dech svým šatníkem a je ohromně úžasná, ačkoli má problém se sama dostat ze šlamastyk do kterých padá. Její parťák zase mluví cockneysky tak, že občas je složité mu rozumět. Ale všechny je zastiňuje padouch – Gabriel strčí do kapsy snad všechny jemu podobné, protože sice nemá doupě v sopce, zato místo bezduchých minionů má kolem sebe bandu barvitých charakterů, které si nejde nezapamatovat. A ten jeho hyperpřestajlovaný dům! Britští agenti a arabští šejci už jen dokreslují kolorit, ke kterému patří i zástup jedinečných gangsterů, kteří se příběhem jen sem tam mihnou. K tomu přičtěme záplavu větších a menších detailů (obsah knihovny, plakáty na ulicích atp.), drobné odkazy na komiksy, a dokonce i knížku (vyšla také v češtině!) a neustálou palbu gagů, nebo snahu o neustálou palbu gagů. Nechybí ani parodické momenty (nebo snaha o parodické momenty), hrdinové si občas dokonce spolu zazpívají. A tady už pro mě nastává problém – ten film by mohl být, chtěl být, měl být, pětihvězdičkový, ale je tam toho prostě už strašně moc. Modesty Blaise je pro mě neskutečně nádherné dílo, jenže i po skvělém muzeu nevydržíte chodit věčně, časem vás rozbolí nohy. A tak je to i s Modesty Blaise. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Svůdná Monica Vitti, skvělý Dirk Bogarde a jeho parádní hrad (kdo by nechtěl žít na takovém místě u moře?). Jinak je to ale neuvěřitelná ptákovina, jíž nezachrání ani vřazení mezi v té době tak populární a časté béčkové parodie na bondovská dobrodružství. Jednoduše proto, že ze scénáře a některých nápadů tvůrců by si jeden vytrhal vlasy. Proč třeba Modesty a Garvin v autě zpívají, Gabriel si na konci sundá paruku a policajti se celou dobu chovají jako komparsisti, které nikdo neseznámil s dějem? Co má znamenat ten Bogardův manýrismus, korunovaný vizuální "peckou" v podobě věžní šatlavy? Pro tyhle dvě ztracené hodiny mám jen pohrdání. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama