Reklama

Reklama

Šestnáctiletá matka

(TV film)
  • Česko Matkou v šestnácti (více)

Obsahy(1)

Nedávno rozvedená Terry Jeffriesová s šestnáctiletou dcerou Jacey a dvanáctiletou Macy se právě přestěhovala do jiného města, aby s děvčaty a tříměsíčním synem Charliem začala nový život. Zatímco na ní leží tíha celé domácnosti, včetně veškeré péče o malého Charlieho, Jacey se jen pomalu sžívá s novým školním prostředím. Ačkoli je uznávaná studetka a nadaná sportovkyně, straní se ostatních. Důvěrnou přítelkyni si najde pouze v bezdětné školní poradkyni Donně Cooperové, která s manželem Bobem doufá, že se jim konečně poštěstí mít dítě. Když se Donna snaží pochopit chování své oblíbené studentky, odkryje překvapující tajemství. Tříměsíční Charlie není Jaceyin mladší bratr, ale ve skutečnosti její syn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

djcremo 

všechny recenze uživatele

Pekne zahraný film o živote šestnásťročnej mamičky, o jej pocitoch a o jej živote. Ale tento film nie je len o nej, Je to aj o bezdetnej školskej poradkyni a a o matke teenagerky, ktorá sa pre dcéru obetovala, aj keď som mal mal niekedy iný dojem, ale ak sa na to pozriem celkovo, tak aj chápem jej konanie. Televízna kamera mala v tomto prípade svoje čaro a ku tomu všetkému prispel aj skvelé herecké výkony. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Asi to naozaj takto malo byť.“ Larry Clark je v určitom ohľade handra. Stratené a osamelé šestnásťročné dievča, ktoré v pätnástich otehotnelo s osemnásťročným karieristom, ktorý odišiel krátko po tom, čo odišiel jej otec, a ona zostala na svojho syna sama, len s vyčerpanou matkou a mladšou sestrou. Hoci mám rád porno, tento film má pre mňa stokrát zaujímavejšiu hodnotu, ako ktorýkoľvek Clarkov "film o americkej skazenej mládeži". Danielle Panabakerová je ako Joyce prirodzená, presvedčivá a milá a „obyčajne“ - no citlivo - nakrútená snímka sa nehanbí silných scén, ktoré zapôsobia na každého, kto v živote urobil chyby. Troška prehnaných 80%. Ale pripadalo mi to ako "film so srdiečkom a ustráchanou dušou". P.S. Len si nie som istý, či s tým malým tvorcovia neporušili nejaké filmárske zákony o zákaze traumatizovania. ()

Reklama

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý spĺňa všetky televízne kritéria priemernej snímky, ale zároveň má aj poučný charakter. Neuveril som správaniu teens voči hlavnej hrdinke a postavám vzorných a bezúhonných učiteľov. Avšak poukazovanie na problémy skorého sexuálneho života sú kvalitne nakrútené a určite spôsobia minimálne zamyslenie sa nad týmto poslednou dobou častým javom. ()

zuzzuli 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů a hodnocení jsem čekala od toho to filmu víc. Hlavně ze začátku se mi to moc nelíbilo. V prvních 20 minutách jsem si pohrávala s myšlenkou, že to raději vypnu. Nakonec jsem to, ale nechala dohrát dokonce a musím říct, že toho nelituji. Ve filmu se střídali momenty zajímavé a momenty, pro mě naprosto nudící. Co, ale musím kladně ohodnotit je závěrečná půlhodina. Tam jsem konečně spatřila nádherné momenty, kdy si Jacey naplno uvědomovala svou zodpovědnost. Celkově by nám měl tento snímek určitě připomenout, že opatrnosti není nikdy dost. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o televizní film, herci nejsou moc přesvědčivý a konec je pořádně americky přitažený za vlasy, ale snaha o nějaké sdělení tu je. Pokud na to budeme koukat jako na nahlédnutí do americké mladé generace, je to celkem zajímavé (pokud to je pravda samozřejmě). Solidní zápletka, fajn příběh, zbytek je televizní rutina bez špetky invence. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama