Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Možná nejatmosféričtější úvod celé série. Horská dráha je děsivá dávno před tím, než se na ní vůbec něco přihodí, a i když oproti jedničce a dvojce mírně pokulhávají efekty (horská dráha chvílemi působí dost digitálně), umírající scény jsou opět bez problému, tj. brutální, krvavé a realistické. Nápovědy blížících se konců jednotlivých postav jsou nám tentokráte naservírovány až pod nos, ne všechny se ale dají správně odhadnout, takže několika děsivým "překvapením" se člověk stejně nevyhne.;-) "Nezvratný osud 3" navíc disponuje výrazně povedenějším závěrem než předchozí díl, což je jedině dobře (ruka bohužel budila spíše "XD" než ":-O"). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval standardně zábavnou teenagerskou vyvražďovačku pro teenagery a milovníky nevkusu, ovšem po slušném zahájení na horské dráze už to šlo s filmem z kopce. Nejen zoufale slabý scénář, ale hlavně a především extrémně nesympatické postavy (respektive jejich představitelé) a to v tomto pořadí: 1) hlavní hrdinka, která mě svým hnusným, protivným a zpruzeným xichtem iritovala i v Die Hard 4 coby Willisova dcera 2) v těsném závěsu za ní nemastný neslaný bezvýrazný trubec - její parťák s xichtem třídního bonzáka a učitelské ližprdelky 3) poloretardovaný hýkající černý opičák s xichtem rwandské horské gorily (je třetí jen proto, že naštěstí brzy zhebl a nesral mě tudíž příliš dlouho). Jediné vtipné a s nadsázkou zahrané postavy byly dvě soláriové Barbies, kvůli kterým (a jejich skvělé scénce) ale téhle blbině tři hvězdy nedám. / No vida, jak se některé názory po čase mění... Po další repríze vůbec nechápu, proč jsem měl prvně s tímhle skvělým filmem nějaký problém, je to parádní oddechovka. A solárko samozřejmě vede. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to až také zlé, ako SAW 2 (3, 4, 8...), ale proste sme to už dvakrát videli a teraz to vidíme tretí raz. Bohužiaľ, hoci „veľkolepý návrat ku koreňom série“ sľuboval na pľac sa (po prestávke s dvojkou) vracajúci pár Wong/Morgan, snímke prekvapivo chýba práve zlovestná atmosféra ich mrazivej a skvelej jednotky. V podstate jediné, čo je nové, je fyzická neprítomnosť Tonyho Todda (iba nadaboval cirkusovú atrakciu, fakt) a dráha namiesto lietadla/automobilov. Prekvapivo pribudla tiež nuda (blbé reči a otravné herecké výkony). Už dvojka ma extra nebavila a toto je ešte slabšie. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ už to nieje ani z ďaleka ten vynikajúci Nezvratný osud, na aký sme boli zvyknutí. Možno z dôvodu, že to už vôbec nenadvezuje na predchádzajúci diel, ako tomu bolo u skvelej dvojky. Film už akoby nemal čo ponúknuť a bol zameraný viac na prepracovanejšie úmrtia, než na dej, ktorý by mohol byť zaujímavejší. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Smrt, jakožto asi celkově nejzákeřnější ze všech masových vrahů napříč všemi horory, se znovu vrací na scénu a opět je nelítostná a nehodlá šetřit nikoho, kdo její plán prohlédl a přežil nehodu na horské dráze. Jsem rád, že jsem napravil svůj rest a na třetí díl Nezvratného osudu se konečně podíval, s výjimkou tohoto dílu jsem totiž už viděl jednotku, dvojku, čtyřku i pětku, jen trojka mi nějak unikala. Co se týče mého hodnocení, tak tenhle díl je z mého pohledu spolu se čtvrtým dílem tím nejslabším z celé série. Tento třetí díl mi chvílemi přišel takový nemastný a neslaný, skoro mě i v některých chvílích nudil a celkově jsem tak nějak ani nesplynul s hlavními postavami, které si nestihly během celého filmu získat mé sympatie, a tak mi byl jejich osud skoro i lhostejný. Tento film tak z mého pohledu zachraňují některé originální způsoby usmrcení jednotlivých postav, jejichž nápaditostí se ostatně vyznačuje celá série, a ani zde tomu nebylo jinak. Ve výsledku mám ale pocit, že si brzy po zhlédnutí filmu nebudu ani příliš pamatovat, o čem vlastně byl. Nicméně na takové slabší tři hvězdy to stačí, a taky je tomuto filmu uděluji. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

  • Film stál 25 milionů amerických dolarů a už během prvního víkendu (10. – 12. 2. 2006) vydělal 19,1 milionů. Celkové tržby se v amerických kinech vyšplhaly na 54 milionů a celosvětově na 118 milionů. (imro)
  • Konec byl po negativních ohlasech zkušebního publika přetočen, stejně jako u prvních dvou filmů. (imro)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama