Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky tajemství "pavučiny pěti jedů“ uchovávané v šaolinském klášteře může ten, kdo se jej zmocní, získat mocné síly. Znepřátelení vůdcové Hadí a Štíří sekty tedy nekompromisně usilují o jeho získání. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Scénář z ruky Ni Kuanga, který upravil verzi Jin Yonga je podobný pozdější wuxiovce Heaven Sword & Dragon Sabre (1978). Stejný příběh byl ovšem řečen téměř před deseti lety v The Thundering Sword (1967) s dlouhonohou gazelou Pei Pei Chengovou. Fantasy The Web of Death (1976) údajně ovlivnilo i Star Wars, Kill Bill a Mortal Kombat. Hlavní role patří Yueh Hua, krásné Lyli Li, Lo Liehovi a akrobatu Wong Chungovi. Známý akrobat Wah Yuen má roličku jako člen klanu ohně. Těch klanů je zde víc než deset a v každém z nich se mihnou známé stuntmanské tváře. Choreo: Yan Cheung Yuen. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přepálené na všechny způsoby. Ať už je Lily Li jakkoliv pěkná a zajímavá a dobrá bojovnice stejně jako Hua Yueh, tak ani jeden tohle nezvládá. Tváří stále stejně dramaticky a kolem nich se dějí "fantasy" nesmysly na úrovni céčkového filmu. Celkově je film veden velmi brakově, příběh je laciný, stejně jako jeho provedení (nemluvím jen o kulisách, pavoukovi apod...). Vše je vzhledově až moc levné a odevzdané. Prostě to přijmete nebo ne a divák musí škemrat o trochu "chytrosti", což příběh postrádá. Šílený závěr a zvraty vycucané z prstu a jindy do oka bijící tomu také nepomáhají. Velmi špatné, ale chvílemi jsem se tomu celému musel smát (ty hlášky a obličeje!!:)). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Do kung-fu filmů se dostávali nejrůznější žánry a jako v tomto případě nejčastěji fantasy. Na 70.léta jsou však dnes z pochopitelných důvodů už velice úsměvné speciální efekty včetně těch pyrotechnických. Zde je motiv tajemství pavučiny pěti jedů uchovávané kde jinde než v Šaolinském klášteře a různé sekty mají o toto tajemství nedílný zájem. Jednoduchý námět s jednoduchým dějem, ale kupodivu poněkud nezvyklou dramatizací. Daleko více se tu mluví, než bojuje, ale o souboje divák samozřejmě ochuzen není. Jen v kombinaci s těmi pyrotechnickými a jinými efekty vypadají poněkud podivně. Za zmínku také stojí, že se jedná o viditelně studiovou záležitost. Takže celkově může snímek vypadat těžkopádně, ale s úctou ke klasice k tomuto žánru si lze vše náležitě vychutnat. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Slabý a niekedy priam nemožne sprostý príbeh, ťažkopádne súboje, infantilné efekty a fantasy triky, lacné kulisy, či rekvizity. Ku koncu trošku lepši pozerateľné, trošku stúplo aj napätie, ale celkovo naozaj slabota. 30%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Pavučina smrti údajně ovlivnila snímky Star Wars, Kill Bill a Mortal Kombat. (Epistemolog)

Reklama

Reklama